EU-snack. Den 13 maj kommer Anders Ygeman (S) till Bromma för att prata om EU-valet. Foto: Kristian Pohl

S-minister snackar EU-val i Bromma

Inför det stundande EU-valet den 26 maj är partierna i full gång med sitt valkampanjande. Nästa vecka kommer Anders Ygeman (S) till Bromma, där lyssnarna får möjlighet att ställa sina frågor.

  • Publicerad 12:00, 10 maj 2019

Måndagen den 13 maj kommer energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman (S) till Åkeshov. Det är Ängby socialdemokratiska förening som har bjudit in ministern för att diskutera EU-valet.

– EU-valet är väldigt angeläget och vi tycker att det är lämpligt att bjuda in Anders Ygeman som är en uppskattad, vältalig och klok person som kan representera vår syn på det hela, säger Susanne Lund, som är med i föreningen.

Tidigare i veckan påbörjade även Jimmie Åkesson (SD) och Jan Björklund (L) sin gemensamma debatturné kring EU, där första stoppet var Alviks kulturhus.

Åkesson (SD) och Björklund (L) möts i debatt – i Bromma

"Viktigt att fler röstar"

Ygemans föredrag kommer att äga rum i studenthuset Tempus möteslokal i Åkeshov, Beckombergavägen 3, med start klockan 19.00. Lyssnarna kommer även ha möjlighet att ställa frågor till ministern.

Susanne Lund hoppas att många kommer att närvara, men påpekar att det är först till kvarn som gäller då det är begränsat antal platser.

– Vi tycker det är väldigt viktigt att få fler personer att rösta och att man inte bagatelliserar det här med EU för att det kanske känns långt bort för gemene man. Det här är ett viktigt val och många behöver rösta, säger hon.