Vanadisbadet har öppet 27/5-1/9 2019. Foto: Sacharias Källdén

S rasar mot Vanadisbadets kapade öppettider

Efter beskedet att majoriteten krymper Vanadisbadets säsong med sex veckor rasar oppositionsborgarrådet Emilia Bjuggren (S). "Det här var precis vad vi var oroliga för" säger hon.

  • Publicerad 15:27, 25 feb 2019

Som StockholmDirekt har berättat tidigare så har staden tagit över driften av Vanadisbadet och inför sommaren 2019 kommer man att ha öppet från slutet av maj till första september. Det är sex veckor färre än tidigare, då badet drevs av entreprenören Vanadis Hotell & Bad AB.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

En av anledningarna till att förra majoriteten tog över badet i kommunal drift var att göra det mer tillgängligt för invånarna och nu har flera Vasastadsbor reagerat upprört. Så även oppositionsborgarrådet Emilia Bjuggren (S).

– Tyvärr så ser vi att majoritetens skattesänkningar har de effekter som vi har oroat oss för. Vi har sett det på neddragningar i Kulturskolan, parklekarna, sommarjobben och nu Vanadisbadet, säger Emilia Bjuggren (S) och fortsätter:

– Vi gjorde en kraftfull satsning för att öka tillgängligheten till badet. Tanken var att både ha samma taxa som stadens övriga bad och samma öppettider som badet har haft tidigare. Att ha öppet sex veckor längre skulle inte innebära mycket pengar om man finansierade det gemensamt via skatten, men nu är alla marginaler väldigt tajta.

Enligt Oscar Ljunggren, pressekreterare hos idrottsborgarrådet Karin Ernlund (C), finns i nuläget inga planer på att ha andra öppettider.
"Vi har valt att hålla Vanadisbadet öppet under samma period som de andra kommunala utomhusbaden", har han sagt i en tidigare kommentar.

I och med att staden har tagit över blir det dock billigare att bada. Till exempel kostar det 70 kronor i stället för 90 för en vuxen och 20 i stället för 70 för barn.