OPPOSITION (S). Arne Öberg och Sara Kukka-Salam. Foto: Charlotte Årling

S satsar på skolan – vill ha tidiga insatser

Socialdemokraternas fokuserar hårt på skolan 2017 och ger i sin skuggbudget minst 20 miljoner kronor mer än Alliansen. I deras "skolpaket" ingår mindre barngrupper, mer personal, bättre skolmiljöer och bemannade skolbibliotek.

  • Publicerad 12:10, 11 nov 2016

Socialdemokraternas fokuserar hårt på skolan 2017 och ger i sin skuggbudget minst 20 miljoner kronor mer än Alliansen. I deras ”skolpaket” ingår mindre barngrupper, mer personal, bättre skolmiljöer och bemannade skolbibliotek.

– I vissa avseenden är vi sämst i landet vad gäller skolan, men Alliansen saknar krismedvetenhet, säger Arne Öberg.

– En fjärdedel av eleverna klarar inte grundskolan. Bara 76 procent har godkänt i alla ämnen, säger Sara Kukka-Salam. Det behövs fler lärare i skolan och mindre barngrupper i förskolan. Vi har som mål att förskolan ska nå 15:3, alltså 15 barn och tre pedagoger per grupp.

– Det behövs tidiga insatser. Annars blir det jättedyrt i slutändan. Solna har den fjärde högst utbildade befolkningen i Sverige, men barn till välutbildade har sämst resultat i Stockholms län, säger Arne Öberg.

MER Socialdemokraterna

Skatt 17:28 kronor per hundralapp (16 öre mer än Alliansen).

Fokus 2017: Skolan. Skolan får minst 20 miljoner kronor mer i Socialdemokraternas driftbudget än i Alliansens.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Knivskuren man avled av sina skador

Nyheter Ingen gripen för knivdådet i Solna Den person som i morse knivhöggs i Solna fick så omfattande skador att han avled. Ingen gärningsman har ännu gripits för brottet.tisdag 15/1 15:52

"Fantastiskt att vi får vara med på detta"

Nyheter Solnaelever med i nordiskt musiksamarbete I helgen väntar en stor musikupplevelse för drygt 60 elever från Solna kulturskola. Totalt kommer runt 300 musiker och dansare, från fyra nordiska länder, att ha en stor "vikingbarock"-konsert i...tisdag 15/1 15:00