OPPOSITION (S). Arne Öberg och Sara Kukka-Salam. Foto: Charlotte Årling

S satsar på skolan – vill ha tidiga insatser

Socialdemokraternas fokuserar hårt på skolan 2017 och ger i sin skuggbudget minst 20 miljoner kronor mer än Alliansen. I deras "skolpaket" ingår mindre barngrupper, mer personal, bättre skolmiljöer och bemannade skolbibliotek.

  • Publicerad 12:10, 11 nov 2016

Socialdemokraternas fokuserar hårt på skolan 2017 och ger i sin skuggbudget minst 20 miljoner kronor mer än Alliansen. I deras ”skolpaket” ingår mindre barngrupper, mer personal, bättre skolmiljöer och bemannade skolbibliotek.

– I vissa avseenden är vi sämst i landet vad gäller skolan, men Alliansen saknar krismedvetenhet, säger Arne Öberg.

– En fjärdedel av eleverna klarar inte grundskolan. Bara 76 procent har godkänt i alla ämnen, säger Sara Kukka-Salam. Det behövs fler lärare i skolan och mindre barngrupper i förskolan. Vi har som mål att förskolan ska nå 15:3, alltså 15 barn och tre pedagoger per grupp.

– Det behövs tidiga insatser. Annars blir det jättedyrt i slutändan. Solna har den fjärde högst utbildade befolkningen i Sverige, men barn till välutbildade har sämst resultat i Stockholms län, säger Arne Öberg.

MER Socialdemokraterna

Skatt 17:28 kronor per hundralapp (16 öre mer än Alliansen).

Fokus 2017: Skolan. Skolan får minst 20 miljoner kronor mer i Socialdemokraternas driftbudget än i Alliansens.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Religionen inte viktigast för KD

Nyheter Kristdemokraternas kommunalråd Samuel Klippfalk föddes i Rinkeby, flyttade till Uppsala och blev inskuffad i politiken av flickvännen som tyckte han borde göra något i stället för att bara sitta...lördag 26/5 10:38

Blottare sprider oro i Bergshamra

Nyheter En eller flera män har de senaste dagarna blottat sig i Bergshamra för kvinnor och barn. Händelserna har polisanmält och nu har ett varningsbrev skickats ut till föräldrar.fredag 25/5 14:36