TRÅNGT. Enligt en skrivelse till stadsdelsnämnden är det trångt och otryggt på buss 179 mellan Spånga och Kista. Foto: Anna Wettergård

S: Sätt in fler bussar på linje 179

Elvir Kazinic (S) har lämnat in en skrivelse till stadsdelsnämnden, i ett försök att göra buss 179 bättre och tryggare. "Det är en trygghetsfråga", säger han.

  • Publicerad 11:50, 2 sep 2019

Elvir Kazinic (S) vice ordförande i Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd Foto: Stockholms stad

Elvir Kazinic (S) och hans partikollegor har lämnat in en skrivelse till Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd, där han uppmanar nämnden att kämpa för att förbättra linje 179 med fler och tätare turer. Eller sätta in en ny linje mellan Kista och Spånga.

– Det behövs fler bussar. Det är trångt och jobbigt att få plats på bussen. Det känns inte tryggt, säger han.

Skrivelsen har fått ett svar från stadsdelens tjänstemän. De skriver:

"Region Stockholms trafikförvaltning känner till att busslinjen 179 är populär och uppger att de anpassat avgångarna därefter. Bland annat har de utökat trafiken under morgonrusningen och även satt in fler bussar från Kista. De känner inte till att det förekommit bråk på grund av trängsel, men har i säkerhetssyfte utrustat kundvärdarna på linje 179 med kroppskamera".

De avslutar med att säga att de tycker att åtgärderna är bra och att bevakningen av frågan är tillfredsställande.

Men Elvir Kazinic tycker inte att det räcker.

– Det behövs inte kameror; det behövs fler bussar. Det är fortfarande ett stort problem. Jag har pratat med dem som kör bussarna och de tycker att det är jättejobbigt.

– Det här borde inte vara en politisk fråga. Stadsdelsnämnden borde arbeta hårdare och sätta mer press på region Stockholm. Dessutom sitter nämndens ordförande Benjamin Dousa i Stockholms trafiknämnd, så han borde kunna sätta press även där, avslutar Elvir Kazinic.

Stockholm Direkt