En visionsbild på hur det nya bostadsområdet med 150 stycken hyresrätter och 250 bostadsrätter, skulle kunna se ut. Nu vänder sig MP mot bland annat den här bilvägen. Foto: Stockholms stadsbyggnadskontor/Tengbom och Tovatt architects and planners

S tonar ner förlust om Hammarbyskogen

Miljöpartiet höll sitt ord – och splittrade den rödgröna majoriteten på dagens möte i stadsbyggnadsnämnden. Istället blir det alliansen som håller i taktpinnen för Hammarbyskogens framtid. Men Jan Valeskog (S) ser inte resultatet som en prestigeförlust.

  • Publicerad 17:29, 22 feb 2018

Det blev den borgerliga alliansen som vann striden om Hammarbyskogen på torsdagens möte i stadsbyggnadsnämnden efter att Miljöpartiet valt att yrka på återremiss och inte fått med sig S och V.

MP säger nej till planen för Hammarbyskogen

Alliansen förespråkar mer stadsmässig karaktär på nybyggnationen med slutna kvarter och har inga problem med den bilväg genom området som både MP, S och V säger nej till.

Stadsbyggnadsborgarrådet Jan Valeskog (S) väljer dock att betona likheterna mellan förslagen. Han ser inte dagens möte som en prestigeförlust utan konstaterar att "nu jobbar vi vidare med alliansens förslag."

– I stort sett har vi samma syn. Vi har kanske synpunkter på naturvärdena och tar större hänsyn, men kring projektet som helhet finns det stor enighet, säger han kort efter att beslutet fattats.

Även vad gäller Miljöpartiets agerande väljer han en diplomatisk hållning och säger att partiet själv får svara för sig.

– Vi ska göra någonting bra i området som även tar hänsyn till miljön. Det är ett viktigt projekt och även Miljöpartiet står bakom att man ska bygga i området.

Kristina Lutz (M) i stadsbyggnadsnämnden är självklart nöjd med utfallet.

– Vi visste inte vad som skulle hända i och med att MP själva valde att föreslå återremittering. Men vi är så klart jätteglada. Nu var det vårt förslag som gick vidare, så vi vann, men för oss är ändå det viktigaste att vi nu kan gå vidare med det här bygget, säger hon.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nytt upprop: Gör kulturhus av rivningskåken

Nyheter Björkhagenbor går samman för att stoppa rivning Vad är viktigast: bostäder eller kultur? I Björkhagen har planerna på att riva en gammal tegelkåk till förmån för hyresrätter, fått folk att vakna till liv i kvarteret. De vill skapa ett nytt hjärta...torsdag 21/6 13:20

Tack för alla tips, kära Fruängsbor!

Nyheter Öppen redaktion: Lokalpolitik, blommor och kafé på önskelistan Ett kafé där äldre kan träffas, fler evenemangstips och mer lokalpolitik. Det var några av önskemålen när vi mötte läsare i Fruängen i fredags.onsdag 20/6 16:48