Rogert Mogert är optimistisk inför att nå en överenskommelse med Miljöpartiet. Foto: Mikael Andersson/Mattias Vepsä

S-toppen optimistisk inför nya beslutet om lägenheterna i Ålsten

Nästa vecka ska förslaget om de 300 lägenheterna i Ålsten upp på nytt i stadsbyggnadsnämnden. Roger Mogert (S) tror nu att de är på väg att komma överens med Miljöpartiet. "Vi brukar komma vidare", säger han.

  • Publicerad 11:55, 2 sep 2016

Jag tycker att vi har haft bra samtal – med respekt för att det är en svår plats. Men det har vi ju fler av i Stockholm och vi brukar komma vidare.

Inför stadsbyggnadsnämndens möte i augusti hann Socialdemokraterna och Vänsterpartiet inte övertyga Miljöpartiet att rösta ja till att sätta igång planarbetet med de 200-300 bostäderna som föreslås byggas i Ålsten. Därför bordlade man ärendet – det vill säga sköt upp beslutet till nästa nämndsammanträde.

”Eftersom Moderaterna vill stoppa bostäder i ett område som behöver nya hyresrätter är det viktigt för oss att komma överens med MP. Det som händer nu är att vi fortsätter diskutera frågan inom majoriteten”, skev stadsbyggnadsborgarrådet Roger Mogert (S) i ett mejl till Bromma Tidning direkt efter mötet.

"Brukar komma vidare"

Den 8 september ska exakt samma förslag upp på nytt. Trots att majoriteten ännu inte har hunnit prata ihop sig helt och hållet är Roger Mogert optimistisk inför att kunna nå en överenskommelse med MP.

– Det tror jag, jag tycker att vi har haft bra samtal – med respekt för att det är en svår plats. Men det har vi ju fler av i Stockholm och vi brukar komma vidare, säger han till Bromma Tidning nu.

LÄS MER: Därför sköt de rödgröna upp beslutet om lägenheterna i Ålsten