Support. Chirashi får stöd från Socialdemokraternas toppnamn Jan Valeskog (S). Foto: Pressbild / Eva Tonström

S-toppen vill rädda Bagiskrogen

Jan Valeskog (S) har bestämt sig. Han och Socialdemokraterna kommer rösta för att rädda krogen Chirashis uteservering i stadsbyggnadsnämnden.

  • Publicerad 17:14, 5 mar 2019

Två dagar innan den svartbyggda uteserveringen i Bagarmossens öde ska avgöras kommer oppositionsborgarrådet Jan Valeskog (S) med ett utspel. Han vill att den ska få vara kvar och kommer att rösta mot stadsbyggnadskontorets förslag att riva uteserveringen.

– Vi sätter ned foten för vad vi tycker är en viktig verksamhet. Vi har sett att många i området vill ha kvar restaurangen, som är väldigt populär och anser att det går att lösa juridiskt, säger Jan Valeskog (S).

Bagisbor i ljusmanifestation – vill rädda krog med olovlig uteservering

Lösningen blir i så fall att ge ett tidsbegränsat bygglov till Chirashi och sedan arbeta fram en ny detaljplan för området. Enligt dagens plan står uteserveringen på stadens parkmark och måste därmed rivas.

– Oftast anser vi att man inte ska röra parkmark, men det här är ett exempel på ett undantag. En sådan här plats är viktig eftersom den får människor att röra på sig och mötas ni våra stadsdelar, säger Jan Valeskog.

Finns det inte en risk att fler svartbyggen dyker upp om det visar sig att man kan få bygglov i efterhand?

– Det finns väldigt hårda regler som jag tar allvarligt på. Men i det här fallet är det angeläget att göra ett undantag och få till en kompromiss från vår sida.

Vad den grönblå majoriteten kommer rösta i frågan återstår att se på torsdag 7 mars, då det är dags för sammanträde i stadsbyggnadsnämnden.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Gröndalsbo snuvas på båtplats av staden

Nyheter Fick boj i svartbyggda småbåtshamnen Han fick en båtplats i Gröndals nya hamn – men tvingades bort efter stadens bygglovsmiss. “Hade aldrig köpt en båt för 180 000 kronor utan båtplatsen” säger Johan Gester.tisdag 19/3 17:30

Jobbtorg flyttar till nya lokaler i Söderort

Nyheter Samlar fem enheter på en plats Jobbtorg Unga flyttar till ny adress under våren, längre söderut mot Enskede. De flyttar ihop med fem andra enheter inom Jobbtorg Stockholm.tisdag 19/3 16:19