Årstaberg. S vill bygga en större station med mer handel vid Årstaberg, säger Talla Alkurdi (S), partiets trafikpolitiska talesperson i landstinget. Foto: SLL/Sacharias Källdén

S vallöfte: Större station vid Årstaberg

En nytt inglasat handelscentrum, mer belysning, kortare vägar och bättre skyltar. Socialdemokraterna i landstinget utlovar en rejäl satsning på Årstabergs station om man vinner valet i september.

  • Publicerad 15:05, 1 aug 2018

Årstaberg station är en stor bytespunkt i kollektivtrafiken där 20 000 personer byter mellan olika färdmedel dagligen. Nu presenterar Socialdemokraterna en vision för en rustning av stationen.

– Vi ser ett stort behov av att den här stationen blir både tryggare och smidigare att använda sig av. Idag är sträckan mellan buss, Tvärbana och pendeltåg lång och informationen är otydlig. Dessutom kommer tunnelbanan i framtiden gå via stationen i och med den nya röda linjen, säger Talla Alkurdi (S), oppositionslandstingsråd.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Man vill anlägga rakare stråk mellan färdmedlen, investera i ny belysning och installera realtidsskyltar för smidigare byten. Dessutom vill man göra stationen till en "mötesplats" genom att glasa in vänthallen och öppna upp för handel.

Gångtunneln. Socialdemokraterna vill göra om Årstabergs station så att det går snabbare och tryggare att ta sig mellan bussar, pendeltåg och Tvärbanan. Foto: Sacharias Källdén

Området runt Årstaberg växer just nu då det i det gamla industriområdet vid stationen byggs 1 000 bostäder, 3 förskolor och en grundskola. Första inflyttning i det nya bostadsområdet vid stationen beräknas ske redan i oktober i år.

– Service och handel i vänthallen skapar både liv och trygghet. Vi vill samarbeta med det lokala näringslivet och upprätta ett samverkansorgan med kommun, landsting och näringsliv. Det här är en växande station som inte rustats på länge och som behöver ett stor lyft, säger Talla Alkurdi.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Enligt Talla Alkurdi går visionen att se som ett vallöfte.

– Det är vår politik som vi vill genomföra, helt enkelt. Ett år som detta så är det extra relevant att lyfta pendeltågstrafiken som varit i kris hela året. Där har Alliansen inte tagit sitt ansvar.