FÖRSLAG. Socialdemokraterna vill knyta rehab till den ombyggda vårdcentralen i kvarteret Bollen. Foto: Leif Oldenburg

S vill ha rehab vid vårdcentralen

Vårdcentralen i Bollen i Råsunda bör kompletteras med rehabilitering när kvarteret byggs ut. Det föreslår Socialdemokraterna i Solna.

  • Publicerad 17:04, 1 okt 2017

– Vårdcentralen ligger centralt med ett boende för 65 plus i samma kvarter och seniorboendet Hallen inte så långt därifrån, säger Arne Öbergs (S), oppositionsråd och andre vice ordförande i kommunstyrelsen.

Tidigare har Socialdemokraterna motionerat om att ett apotek ska kopplas till vårdcentralen.

– Vi vet att antalet äldre blir fler och vår utmaning som samhälle är att tänka långsiktigt och redan nu bygga en bra infrastruktur för vård i vår stad, säger Arne Öberg.

Den kommunala bostadsstiftelsen Signalisten planerar att bygga ut kvarteret Bollen med drygt 200 hyreslägenheter i tre huskroppar efter Vintervägen, Stråkvägen och Idrottsgatan.

Råsunda vårdcentral kommer finnas kvar, men omlokaliseras troligtvis under delar av byggtiden.
.
 

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Knivskuren man avled av sina skador

Nyheter Ingen gripen för knivdådet i Solna Den person som i morse knivhöggs i Solna fick så omfattande skador att han avled. Ingen gärningsman har ännu gripits för brottet.tisdag 15/1 15:52

"Fantastiskt att vi får vara med på detta"

Nyheter Solnaelever med i nordiskt musiksamarbete I helgen väntar en stor musikupplevelse för drygt 60 elever från Solna kulturskola. Totalt kommer runt 300 musiker och dansare, från fyra nordiska länder, att ha en stor "vikingbarock"-konsert i...tisdag 15/1 15:00