FÖRSLAG. Socialdemokraterna vill knyta rehab till den ombyggda vårdcentralen i kvarteret Bollen. Foto: Leif Oldenburg

S vill ha rehab vid vårdcentralen

Vårdcentralen i Bollen i Råsunda bör kompletteras med rehabilitering när kvarteret byggs ut. Det föreslår Socialdemokraterna i Solna.

  • Publicerad 17:04, 1 okt 2017

– Vårdcentralen ligger centralt med ett boende för 65 plus i samma kvarter och seniorboendet Hallen inte så långt därifrån, säger Arne Öbergs (S), oppositionsråd och andre vice ordförande i kommunstyrelsen.

Tidigare har Socialdemokraterna motionerat om att ett apotek ska kopplas till vårdcentralen.

– Vi vet att antalet äldre blir fler och vår utmaning som samhälle är att tänka långsiktigt och redan nu bygga en bra infrastruktur för vård i vår stad, säger Arne Öberg.

Den kommunala bostadsstiftelsen Signalisten planerar att bygga ut kvarteret Bollen med drygt 200 hyreslägenheter i tre huskroppar efter Vintervägen, Stråkvägen och Idrottsgatan.

Råsunda vårdcentral kommer finnas kvar, men omlokaliseras troligtvis under delar av byggtiden.
.
 

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Religionen inte viktigast för KD

Nyheter Kristdemokraternas kommunalråd Samuel Klippfalk föddes i Rinkeby, flyttade till Uppsala och blev inskuffad i politiken av flickvännen som tyckte han borde göra något i stället för att bara sitta...lördag 26/5 10:38

Blottare sprider oro i Bergshamra

Nyheter En eller flera män har de senaste dagarna blottat sig i Bergshamra för kvinnor och barn. Händelserna har polisanmält och nu har ett varningsbrev skickats ut till föräldrar.fredag 25/5 14:36