Skylten. Så här såg skylten ut innan den togs ner. Foto: Läsarbild/Sacharias Källdén

Så blev Hornstull till slut Horstull

Jul i Horstu....vänta nu?! Den stora planschen som bland annat puffar för luciatåg och julpyssel för barn sattes igår upp på Hornstulls centrums fasad – med ett minst sagt ögonbrynshöjande inslag.

  • Publicerad 12:00, 27 nov 2019

Bilden på Hornstulls centrums stora julplansch som snabbt spridits på sociala medier tillsammans med allehanda fyndiga bildtexter är inget montage. Det rör sig helt enkelt om en fasadfadäs.

Affischen på fasaden, som bland annat puffar för julpyssel för barn och luciatåg, har den fetade stora rubriken JUL I HORSTULL.

– Det var ett olyckligt stavfel och vepan åkte ner ungefär lika snabbt som den sattes upp, säger Sara Falkevik, pressansvarig på Hornstull centrum.

Det rör sig alltså inte om ett namnbyte?

– Haha, det gör det självklart inte. Det är den mänskliga faktorn som felat, vi får bjuda på den. Men vi ska självklart se till att det inte händer igen, säger Sara Falkevik.

Inte okej att kalla Hornstull för Horan?

Sara Falkevik försäkrar att en ny skylt är beställd och kommer att sättas upp i dagarna.

Huruvida Hornhuset, restaurang- och krogverksamheten i huset intill, förbereder sig inför ett namnbyte till Horhuset vill Sara Falkevik inte spekulera i – men finner det "inte särskilt troligt".