Festfixare. Emil Öhman är ordförande för Hässelby Scouter och är förväntansfull inför valborg i Riddersvik. Foto: Mostphotos/Jonas Adolfi

Så blir årets valborgsfirande i Riddersvik

I år är det Hässelby scoutkår som kommer att hålla i årliga valborgsfirandet i Riddersvik – och några nyheter kan man allt vänta sig.

  • Publicerad 12:10, 2 apr 2019

Förra årets valborgsfirande i Riddersvik tvingades ställas in på grund av det helt enkelt inte fanns tillräckligt med folk som kunde hålla i det.

Besvikelsen – ingen valborgseld i Riddersvik i år

Nu har facklan tagits över av Hässelby scoutkår, bokstavligt talat.

– Det är kul att göra något för området, det här för samman bygden, och stärker samtidigt kårkänslan internt, berättar Emil Öhman, ordförande i kåren.

Förutom traditionsenliga godisremmar, popcorn och sockervadd, kommer årets firande bjuda på några nyheter. Vad sägs som fiskedamm och kokosbollskatapult?

– Det går ut på att man ska träffa en liten platta, sen slungas en kokosboll emot en som man ska fånga med munnen, berättar Emil Öhman.

Gå fackeltåg

Medlemmarna i scoutkåren kommer att hålla i olika aktiviteter, men även brandkåren kommer vara på plats och visa upp sig.

– Innan vi tänder brasan kommer våra medlemmar gå ett fackeltåg, vi brukar ha det på julavslutningar och tänkte att vi skulle testa på det nu med.

Brasan tänds som vanligt klockan 20.00, och kören börjar sjunga en kvart efter.

Tid för årets sötchock på 4H-gårdarna

Nyheter Bäää. Nu lammas det för fullt i Västerort och Järfälla Nu våras det i Stockholms hagar och hägn – och det brukar innebära en våg av gullighet i form av små ulliga lamm. Vi har kollat var storken har varit och vilka som fortfarande går i väntans tider.torsdag 18/4 16:26

Dags för vårmarknad på Spånga torg

Nyheter Så gör du om du vill delta Hemtrevligt och för familjer är Spånga vårmarknads paroll. Snart är det dags för årets omgång och det går fortfarande att anmäla sig för att vara medtorsdag 18/4 16:22

Vi är Västerort