Festfixare. Emil Öhman är ordförande för Hässelby Scouter och är förväntansfull inför valborg i Riddersvik. Foto: Mostphotos/Jonas Adolfi

Så blir årets valborgsfirande i Riddersvik

I år är det Hässelby scoutkår som kommer att hålla i årliga valborgsfirandet i Riddersvik – och några nyheter kan man allt vänta sig.

  • Publicerad 12:10, 2 apr 2019

Förra årets valborgsfirande i Riddersvik tvingades ställas in på grund av det helt enkelt inte fanns tillräckligt med folk som kunde hålla i det.

Besvikelsen – ingen valborgseld i Riddersvik i år

Nu har facklan tagits över av Hässelby scoutkår, bokstavligt talat.

– Det är kul att göra något för området, det här för samman bygden, och stärker samtidigt kårkänslan internt, berättar Emil Öhman, ordförande i kåren.

Förutom traditionsenliga godisremmar, popcorn och sockervadd, kommer årets firande bjuda på några nyheter. Vad sägs som fiskedamm och kokosbollskatapult?

– Det går ut på att man ska träffa en liten platta, sen slungas en kokosboll emot en som man ska fånga med munnen, berättar Emil Öhman.

Gå fackeltåg

Medlemmarna i scoutkåren kommer att hålla i olika aktiviteter, men även brandkåren kommer vara på plats och visa upp sig.

– Innan vi tänder brasan kommer våra medlemmar gå ett fackeltåg, vi brukar ha det på julavslutningar och tänkte att vi skulle testa på det nu med.

Brasan tänds som vanligt klockan 20.00, och kören börjar sjunga en kvart efter.

Så maxar du värdet på din bostad

Nyheter Viktigt med rätt färger om du planerar att sälja En ny undersökning visar vad det är som är det mest kostnadseffektiva åtgärden att göra innan en lägenhetsförsäljning.söndag 16/6 9:00

Här är SL:s satsningar för kyla i sommar

Nyheter ✓Knapptrick✓Fler AC-bussar sätts in ✓Men därför kommer de inte hjälpa vid ny värmebölja Varje sommar rapporteras det om extremvarma bussar och tåg i kollektivtrafiken. Nu, och fram till slutet av augusti, skruvar SL på alla detaljer för att hålla graderna nere.lördag 15/6 9:08