Vällingby centrum får 100 kvadratmeter lekplats och deras maskot Vera Vällingby är inspirationen för den nya lekytan. Foto: Mikael Andersson/Interaktivast

Så blir barnens nya plats i Vällingby centrum

Snart öppnar Vällingby centrums nya babylounge – och i höst tillkommer 100 kvadratmeter lekyta. Temat för lekytan är Vällingby centrums egna maskot Vera Välligby.

  • Publicerad 11:43, 15 maj 2019

Vällingby centrums nya babylounge kommer bland annat med nya toaletter, ett amningsrum och ett teverum för äldre syskon. I anslutning till loungen ska det även öppnas en lekyta.

– Lekytan är en långsmal yta på ungefär 100 kvadratmeter som kommer vara indelad i olika världsdelar. Lekytan delas upp i öken, djungel och Atlanten och babyloungen blir nordpolen, säger Pernilla Andersson, centrumchef på Vällingby centrum.

Lekytan ska vara inspirerad av de resor som Vällingby centrums maskot, piloten Vera Vällingby, nu har kommit hem från. Ambitionen är att leksakerna på ytan ska vara på samma tema som det område de står i – lianer och palmer i djungeldelen och piratskepp och hajar i havsdelen.

"Tyckte det saknades"

Lekytan kommer att ligga nedanför rulltrapporna vid Café Massagotti i Kfem. Den kommer vara till för barn i åldrarna två till sju. Pernilla Andersson menar att anledningen till att lekytan byggs är för att det helt enkelt inte fanns någon innan.

– Vi har haft kontakt med vår föräldragrupp på Facebook som tyckte det saknades en lekyta, och det tyckte vi också, säger hon.

Öppnar i höst

Pernilla Andersson påpekar att lekytan inte kommer vara en plats där föräldrar kan lämna in sina barn, utan tanken är att man själv kan leka med sina småttingar. I framtiden kan det hållas uppträdanden och föreställningar med Vera Vällingby där.

Babyloungen öppnar inom kort, men än är ett exakt datum inte satt. Lekytan är planerad att öppna i höst, i samband med skolstarten.

YB Södermalm stängdes av efter Trumptweet

Nyheter Presidenten vill få ut ASAP Rocky ur svenskt häkte Efter att USA:s president Donald Trump twittrat om att han ska kontakta Stefan Löfven för att hjälpa ASAP Rocky som sitter i svenskt häkte svarade Södermalmspolisen Viktor Adolphson på hans tweet och...lördag 20/7 13:23

ASAP Rocky omhäktas

Nyheter Beslut i Stockholms tingsrätt Nu står det klart att rapartisten ASAP Rocky blir omhäktad till och med den 25 juli. USA:s biträdande utrikesminister är på plats, skriver Aftonbladet.fredag 19/7 15:00

Vi är Västerort

Stockholm Direkt