Så blir Enavallensnya fullstora idrottshall

Det byggs ihärdigt på Munksundet i Enköping. Den nya Munksundsskolan tas i bruk inom kort. Ett stenkast därifrån, på Enavallens grusplan, byggs Enköpings nya sporthall.

  • Publicerad 09:17, 8 feb 2018

Tanken är att hallen ska kunna användas efter sommarlovet, i augusti, säger Claes Lagelius, projektledare.

Den 17 mars 2016 fattade upplevelsenämnden ett igångsättningsbeslut för byggandet av ny fullstor sporthall på Enavallens grusplan. Det första spadtaget togs i början av september förra året. Nu håller den nya sporthallen på att växa fram.

– Det går enligt tidsplan, precis som det är sagt. Tanken är att hallen ska kunna användas efter sommarlovet, i augusti, säger Claes Lagelius, projektledare på upplevelseförvaltningen.

Sporthallen som håller på att byggas kommer att bli en så kallad fullstor hall. Det innebär att alla inomhussporter ska kunna utövas i hallen.

Större än vanligt

Själva totalytan i idrottshallen blir 46 gånger 26 meter. Standardmåtten för sporthallar beskrivs annars som 40 gånger 20 meter.

Men hallen på Enavallens grusplan blir något större, på grund av att man vill ha ett säkerhetsavstånd, mellan exempelvis idrottsutövare och eventuell publik.

Utöver en planyta kommer hallen att ha bland annat fyra omklädningsrum, personalrum samt funktionärsrum. Dessutom kommer det att finnas en utfällbar läktare, som kommer att kunna nyttjas vid idrottsevenemang.

Spelklart i höst

Tanken är att hallen som tas i bruk efter sommaren, ska fungera som ett typexempel för framtida byggen av sporthallar i kommunen.

– Grunden i projektet är att bygga en typhall. Att vi ska bygga hallen så som vi tänker oss bygga våra framtida hallar i kommunen. Det är kostnadseffektivt, samtidigt som det underlättar för framtida byggprojekt eftersom man då vet precis hur det ska se ut.

Mellan klockan 08.00 och 16.00 på vardagarna kommer nya Munksundsskolan att använda hallen som idrottssal. Övriga tider kan hallen bokas som vilken annan hall i kommunen som helst.

Tekniska problem – Vårdguidens provsvarstjänst ligger nere

Nyheter Tekniska problem gör att invånare i Region Uppsala för närvarande inte kan ta del av sina provsvar via e-tjänsten Journalen på 1177 Vårdguiden. Felet som är nationellt har pågått sedan i tisdags. –...torsdag 6/8 14:55

Satir i bygdegården

Nyheter Vandringsutställningen ”Vässa pennan” är på turné genom Sverige. I veckan stannar den till på Österundagården utanför Enköping.onsdag 5/8 9:01