NYA FASADEN. Såhär är det tänkt att hotellet ska se ut när allt är klart till sommaren. Foto: Grand Hôtel

Så blir Grand Hôtels nygamla utseende

Grand Hôtel satsar på en storrenovering och byter färg och utseende på hela hotellet.

  • Publicerad 10:32, 20 dec 2017

Som vi tidigare berättat vill Grand Hôtel byta färg på sin fasad, för att lyfta fram de bästa ur husets historia.

Tidigare har man gjort tester för att se hur den nya fasaden ser ut i verkligheten. Nu står det klart att hela huset ska byta färg.

– Med den nya fasaden vill vi berätta Grand Hôtels historia. Med hjälp av den dokumentation som finns över de förändringar som huset genomgått, har vi tagit fram det bästa ur varje epok, säger Pia Djupmark, VD på Grand Hôtel, i ett pressmeddelande.

"Mervärde för Stockholm"

Med start i januari ska man dra igång arbetet med den nya fasaden i ljusockra, vars stuckaturer och klassiska fasaddekorationer kommer att ”skapa ett ståtligt och inbjudande intryck”.

– Det är få klassiska byggnader i Stockholm som ändrat utseende på samma radikala sätt som Grand Hôtel har gjort. Med en återställd och förnyad fasad är det inte bara Grand Hôtel som tydliggör sin historia, det ger även ett mervärde för Stockholms stadsbild och omkringliggande byggnader, säger arkitekten Per Kallstenius som är involverad i arbetet.

Fasadbytet påbörjas i januari 2018 och ska vara klart till sommaren. Förutom den nya fasaden ska även entrén göras om.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

JÄMFÖR. Den rödaktiga tonen (till höger) ska bytas ut mot en mer gräddlik färg (till vänster) Foto: Grand Hôtel

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Bagerikedjans nya flaggskepp på Södermalm försenat

Nyheter Tar över klassiska kvarterskrogens lokal Som känt blir det ett bageri och fik som ska in i Rosenhofs gamla lokal vid Stockholm södra. Men det dröjer.onsdag 18/7 12:25

Pride räknar med 10 000 fler i paraden i år

Nyheter Stockholm gör sig redo för rekordfesten Större och färgstarkare: Stockholm Pride räknar med tusentals fler firande när hbtq-världens OS kommer till stan.tisdag 17/7 19:30