Ska rustas. Så här såg det ut när staden fixade teater och tog emot synpunkter på upprustningen av grönområdet mellan Åsen och Telefonplan. Foto: Elina Lundberg

Så blir Hägerstensåsens nya stadsdelspark

Teatern ska bli parkens hjärta och skogen bevaras. Men det blir också nya lekplatser och en skate- och kickbikepark. Det här väntar när grönområdet mellan Åsen och Telefonplan görs om.

  • Publicerad 11:04, 17 jun 2020

Nästa vår ska staden börja göra om de centrala delarna av Teaterparken, grönområdet mellan Telefonplan och Hägerstensåsen. Runt 30 miljoner ska gå till att utveckla parken så att den lockar och kan användas av fler.

Parkens hjärta är friluftsteteatern som staden ska rusta upp. Målet är att den ska bli områdets samlingsplats, inte bara när Parkteatern kommer på besök på sommaren, utan året om.

Belysning, el till scenen och tillgången till vatten ska bli bättre. Det blir nya bänkar och sittplatser för barn längst fram. Längst bak sätts nya soffor och bord ut och ett utegym byggs i gläntan bakom teatern. Det ska läggas ett nytt slätt scengolv, som ska kunna användas mer, till exempel för dans, yoga eller skridskobana på vintern.

Ny park under bro

Parken kommer också få en ny entré vid tunnelbanebron vid Korpmossevägen. Här ska det bli basketplaner och ytor för kickbikes, skejt och inlines.

Från den nya tubparken ska en ny trappa gå, utmed spåret, upp till ödleparken som också görs om. I stället för dagens lekplats blir det två nya, en på vardera sida om en ny öppen gräsmatta som ska bli parkens picknickplats.

Det här är några av nyheterna för Teaterparken men mycket kommer också vara sig likt. Stora delar av parken ska lämnas orörd, skogen och naturmarken ska finnas kvar, men göras mer tillgängliga .

I augusti 2022 räknar staden med att parkarbetet är klart.

Vision. En skiss som visar hur staden tänker sig att parken ska göras om. Foto: Nyréns Arkitektkontor

Vill du veta mer?

Är du nyfiken på fler detaljer?

Hela programmet för Teaterparken finns på vaxer.stockholm.se/teaterparken