Så här är det tänkt att husen ska se ut. Foto: Stockholms stad

Så blir modulhuset för nyanlända i Hägersten

Staden ansöker om att få bygga modulhus för nyanlända på grönytan vid Personnebadet. Planen får kritik av boende i området som menar att parkmarken används av Hägerstensbor.

  • Publicerad 11:58, 22 nov 2017

Nu har en ansökan om tillfälligt bygglov skickats in för modulhus för nyanlända vid Personnevägen, intill utebadet, i Västertorp. Lägenheterna kommer att vara till för familjer som har fått uppehållstillstånd i Sverige och det rör sig om cirka 60 lägenheter i två huskroppar. Bostäderna får två till tre rum och kök.

– Det handlar om familjer som är i en etableringsfas, de är på gång att skaffa jobb och utbildning och barnen går i skola eller förskola, säger Anna Mölgård, samordnare av bostäder för nyanlända i Stockholm stad.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Kritik som kommit fram är att staden tar ett grönområde, som enligt boende i området idag används flitigt av Söderortsborna, i anspråk för bygget.

– Det här är ingen permanent etablering, tanken är att husen bara ska stå där några år. Vi letar hela tiden efter platser där vi kan ställa tillfälliga bostäder och vi tvingas ständigt väga nyttan mot de behov som finns i området, säger Anna Mölgård, samordnare av bostäder för nyanlända i Stockholm stad.  

Utegymmet kommer att vara kvar och man kommer kunna använda gång- och cykelvägen intill, enligt Anna Mölgård.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Modulhusen ska drivas av SHIS Bostäder (Stiftelsen Hotellhem i Stockholm) och bovärdar finns på plats dagtid. Kvällar och helger finns en jour tillgänglig.

Tidningen har skrivit om flera andra modulhusbyggen i Söderort de senaste två åren, bland annat i Örby, Hagsätra och Slakthusområdet. Staden har hittills fått fram bostäder åt 4 500 nyanlända personer.

På onsdag 29 november öppnar staden för frågor och information. Mötet är riktat till de som bor i närområdet och äger rum i Medborgarhuset i Hägerstensåsen, på Riksdalervägen 2, klockan 17-20. På mötet finns också information om hur man kan hjälpa nyanlända att komma in i samhället.

Här, på ytan mellan förskolan och badet, planerar staden att bygga ett modulhusboende. Foto: Hampus Jarnlo

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Vanligaste felet med engångsgrillar

Nyheter ✓Se brandkårens egna film ✓"Står för nära hälften av sommarbränderna" Det råder totalt eldningsförbud i Stockholms län och det är därmed förbjudet att använda engångsgrill. Här ser du varför.måndag 23/7 15:06

Bränderna i Nackareservatet helt släckta

Nyheter Började brinna igen i går Den senaste veckan har det brunnit flera gånger i samma område i Nackareservatets södra delar. Så sent som i går kallades räddningstjänsten till platsen. Under måndagsmorgonen bedömdes dock även...måndag 23/7 10:44