Vision. Så här ska NK:s nya saluhall se ut. Foto: Nordiska kompaniet

Så blir NK:s nya saluhall

På söndag stänger NK:s saluhall. Om ett drygt halvår ska den öppna igen – med ett helt nytt koncept.

  • Publicerad 14:45, 9 maj 2018

I mars i år kunde StockholmDirekt avslöja att Ica-handlaren som drivit saluhallen inne på NK inte kommit överens om ett nytt avtal med varuhuset utan stänger igen nu på söndag 13 maj.

Nu har NK avslöjat vad som väntar för saluhallen. Det blir en 6-9 månader lång renovering, och när det står klart blir det en "klassisk saluhall". Ingen ensam entreprenör tar likt Ica över utan man kommer "bereda plats för några av Sveriges duktigaste matentreprenörer inom kött, fisk, ost, vegetariskt, bröd och choklad."

– Vi vill skapa en gastronomisk hub i city där våra kunder kan hitta inspiration till både vardag och fest, där de får de bästa råvarorna och rådgivning från några av de vassaste experterna inom mat. När vi samtidigt adderar fler mat- och dryckesserveringar blir det en ny härlig mötesplats för Stockholms matentusiaster, säger Andreas Edström, varuhuschef för NK i ett pressmeddelande.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

I ett mejl till StockholmDirekt berättar Kristina Westerlind, presschef på NK, att man först i sommar kommer presentera vilka handlare som flyttar in i den nya saluhallen.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.