På gång. I april kan förhoppningsvis Phils Burger slå upp portarna, berättar Philip Örtegren, grundare till Phils Burger. Restaurangen kommer ha 60-70 platser inne och en uteservering med cirka 30 platser. Foto: Robin Högberg / Phil's Burger

Så blir nya burgarhaket i Mörby centrum

Trendiga Phils Burger tycks inte blivit mätta – snart öppnar kedjan en ny restaurang i Mörby centrum. Enligt grundaren lär det bli mycket take away.

  • Publicerad 10:19, 16 feb 2018

Phils Burger, Fastighetsbyrån och kaféet Albert & Jack's är tre av företagen som flyttar in när det är dags att installera sig på nedersta våningen i södra kontorshuset i Mörby centrum, som Danderyds Nyheter redan kunnat berätta.

Ser fram mot nytt centrum

Restaurangen blir den nionde i ordningen för Phils Burger, som också finns bland annat på Kungsholmen, Gärdet och Götgatan på Södermalm.

– Vi flyttar hit för är att hela centrumet ska göras om och bli Danderyds centrum. Det blir ett nytt uppfräschat centrum, med en större tillströmning av folk och fler butiker och restauranger, säger Philip Örtegren och tillägger:

– Just nu känns det är mer eller mindre som en död plats. Det känns inte som det är någon jätteanstormning med folk.

"Öka vår geografiska spridning"

Förhoppningen är att nya Phils Burger ska kunna öppna i april. Det kommer inte bli after work och liveband, i alla fall inte till en början.

– Men om det finns intresse för till exemepel en AW så är inte vi dem som säger nej, säger Philip Örtegren.

En skillnad mot de övriga är att Phils vid blivande Danderyds centrum blir en del av en galleria. Förmodligen kommer de flesta människor försvinna när gallerian stänger, tror Philip Örtegren.

– Vi ska ha öppet lite längre efter att gallerian stängt, samtidigt vet vi att den här restaurangen inte kommer gå lika bra som i stan. Men vi vill prova på gallerikonceptet och öka vår geografiska spridning, säger han och tillägger:

– Det blir nog mycket take away för de som jobbar i området, till exempel att man bor i Danderyd och jobbar i Stockholm, Djursholm eller Täby.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här byggs det flest hyresrätter i länet

Bostad ✓Hela listan – kommun för kommun ✓De bygger inga alls Närmare 9 000 bostäder har planerad byggstart i Stockholms län i år. Men det råder stora skillnader mellan kommunerna hur mycket som blir hyresrätter respektive bostadsrätter, visar en ny rapport. I...onsdag 20/6 6:50

I Djursholm – tjuvar satt utanför huset

Nyheter Tre inbrott på tre dagar Tre dagar i rad har Danderydsbor fått oönskade gäster och drabbats av inbrott. I ett av fallen upptäcks tjuvarna när målsägande kommer hem.tisdag 19/6 14:35

Vi är stockholm