Philip Örtegren och Peder Skaj, grundare av Phils Burger, framför den blivande baren på nya Phils Burger på Götgatan. Foto: Robin Högberg

Så blir nya burgarhaket på Södermalm

Snart får Södermalm ännu ett hamburgerställe. I oktober öppnar den nya krogen i den klassiska damklädesbutiken Gejlers lokaler.

  • Publicerad 20:02, 26 sep 2017

I augusti stängde Gejlers Damkonfektion igen efter nästan 40 år på Götgatan. Sedan dess jobbar hamburgerkedjan Phils Burger, som köpt både den och intilliggande Dolly kök och bars tidigare lokaler, på att flytta in.

– Vi kommer satsa mycket på barhäng. Man ska lika gärna kunna komma hit för att ta en öl, i dag går man ju hit för att äta burgare i första hand. Baren kommer bli den största bland våra restauranger i innerstan och ha lokala ölsorter, säger Peder Skaj, ena grundaren av Phils Burger.

Gejlers flyttar ut efter nästan 40 år – Hamburgerkedja tar över på Götgatan

After work och helgbufféer

Krogen på Götgatan kommer även köra after work en gång i veckan.

– Under AW:n kommer vi även ha en DJ i baren. Det blir det även på helgerna, säger Peder Skaj.

Behöver Södermalm ytterligare ett hamburgerställe?

– Snabbmatskedjor är ju inga ställen man sitter och hänger på i tre timmar. De har ju inte heller alkoholtillstånd. Våra konkurrenter är i första hand ställen som Flippin' Burger, Prime Burger och Lily's, men vi tror absolut det finns rum för några fler sådana, säger Peder Skaj.

Försenad premiär

Målet var tidigare att restaurangen på Götgatan ska kunna slå upp portarna den 15 oktober. Öppningen kommer dock bli lite försenad.

– Handläggningen av bygglovsansökan tar längre tid än väntat. Det är mycket tryck och i värsta fall kan det ta tre, fyra månader.

Kedjan har också restauranger på Stureplan, Drottninggatan, Kungsholmen, Gärdet och i Sundbyberg.

Hamburgerkedja tar över klassiska Ming Garden på Medis

Foto: Robin Högberg

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.