Får ett lyft. Dianaparken ska rustas och färdigställs 2019. Foto: Mimmi Epstein

Så blir nya Dianaparken i Hjorthagen

Lekdjur, klättrernät och odlingslådor. Nu ska Dianaparken i Hjorthagen få ett lyft.

  • Publicerad 17:00, 6 mar 2018

I dag består Dianaparken av en cirka 900 kvadratmeter stor grusplan med spridda lekredskap. Nu ska parken rustas och budgeten är 4,5 miljoner kronor. Under hösten genomförde stadsdelsförvaltningen ett välbesökt så kallat parksamråd då man frågade de boende i Hjorthagen vad de ville ha i parken. Utifrån det har man nu format ett förslag som formellt väntas klubbas på nästa möte i Östermalms stadsdelsnämnd.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

I förslaget får parken bland annat odlingslådor, en liten scen och fler möbler. Dessutom planeras flera nya möjligheter till lek, bland annat lekdjur samt ett mindre klätternät anpassat till förskolebarn, i stället för den gungställning som står där i dag. Fokus har lagts på de yngre barnen, på grund av parkens begränsade yta och närheten till större lekplatser i Norra Djurgårdsstaden.

"För att aktivera och skapa större möjlighet för fria lekar och egna initiativ har gungställningen bytts mot andra typer av lekredskap". Under våren och sommaren i år ska mer detaljerade bygghandlingar tas fram och parken kommer att stå färdig 2019.

.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

FILM: Den här familjen lever för Rubiks kub

Nyheter ✓Har flera hundra hemma ✓Blev femma på VM ✓Löser den med fötterna Familjen Thorsén på Lilla Essingen löser Rubiks kub tillsammans flera gånger i veckan. Stjärnan i sporten, 13-årige Elvin, är svensk mästare i att "kuba" med fötterna.söndag 24/6 8:30

Här ska burgare kriga mot burritos

Nyheter Jihan Yacoob är trött på ställen som "bara" serverar burgare. Nu tar han sitt amerikanskmexikanska koncept "burgers vs burritos" till Kungsholmen.torsdag 21/6 16:17