Handelsplats. Här, mellan Sköndalsvägen och Tyresövägen, kommer den nya handelsplatsen med det omtalade systembolaget att byggas. Foto: Sacharias Källdén

Så blir nya handelsplatsen i Sköndal

Det står nu klart vilka verksamheter som tar plats i den nya handelsplatsen i Sköndal. Dessvärre är bygget försenat – ett helt år.

  • Publicerad 14:00, 13 aug 2019

Vi har tidigare berättat att Systembolaget, Plantagen och Willys flyttar in den nya handelsplatsen i Sköndal som ska byggas mellan Sköndalsvägen och Tyresövägen.

Nu kan vi avslöja vad mer som kommer rymmas i de omtalade husen.

Oro för trafikinfarkt vid ny handelsplats

Christopher Taube, delägare i Scandinavian Property Development Fastigheter AB som tidigare i år tillsammans med KIAB Fastigheter AB köpte fastigheten av Axfood, berättar vilka som är de återstående hyresgästerna.

– Förutom Systembolaget, Willys och Plantagen kommer även gymmet Nordic Wellness att ha en lokal i huset. En restaurang kommer att flytta in också. Men vad det är för restaurang får vi återkomma till när det är klart, säger han.

Handelsplatsen kommer att bestå av två hus. I det ena huserar Willys medan gym, restaurang, Plantagen och Systembolaget kommer dela utrymme i det andra.

Sköndalsbor kritiska till nya Systembolaget

Dessvärre är handelsplatsens uppbyggnad rejält försenad. Först var det en vattenledning som skulle flyttas och som drog ut på tiden. Nu är det istället elledningarna som ställer till det, säger Christopher Taube.

– Det är Stockholms stad som sköter den biten och jag tror alla ledningar är flyttade först framåt april. Det innebär ett års fördröjning, konstaterar han.

Den tidigare förhoppningen var att handelsplatsen skulle stå klar sent 2019 men nu blir det alltså troligen först i slutet av 2020.

Avslöjar: Här öppnar nya Systembolaget i Söderort

Här massbegravdes folk när koleran lamslog Stockholm

Nyheter Parken i Söderort är fortfarande full av skelett Det var fartyget Mitchell från England som tog koleran till Sverige. På bara några veckor dog tusentals stockholmare. Många begravdes här på Kolerakyrkogården i Söderort.lördag 22/2 8:30

Stark kritik mot stängd fritidsgård i Rågsved

Nyheter "Det är politisk handlingsförlamning" I tre månader har Rågsveds fritidsgård varit stängd, utan en plan för när den kan öppna igen. Nu vill Ulf Walther, (S), att kommunstyrelsen lägger sig i saken.fredag 21/2 16:58