Handelsplats. Här, mellan Sköndalsvägen och Tyresövägen, kommer den nya handelsplatsen med det omtalade systembolaget att byggas. Foto: Sacharias Källdén

Så blir nya handelsplatsen i Sköndal

Det står nu klart vilka verksamheter som tar plats i den nya handelsplatsen i Sköndal. Dessvärre är bygget försenat – ett helt år.

  • Publicerad 14:00, 13 aug 2019

Vi har tidigare berättat att Systembolaget, Plantagen och Willys flyttar in den nya handelsplatsen i Sköndal som ska byggas mellan Sköndalsvägen och Tyresövägen.

Nu kan vi avslöja vad mer som kommer rymmas i de omtalade husen.

Oro för trafikinfarkt vid ny handelsplats

Christopher Taube, delägare i Scandinavian Property Development Fastigheter AB som tidigare i år tillsammans med KIAB Fastigheter AB köpte fastigheten av Axfood, berättar vilka som är de återstående hyresgästerna.

– Förutom Systembolaget, Willys och Plantagen kommer även gymmet Nordic Wellness att ha en lokal i huset. En restaurang kommer att flytta in också. Men vad det är för restaurang får vi återkomma till när det är klart, säger han.

Handelsplatsen kommer att bestå av två hus. I det ena huserar Willys medan gym, restaurang, Plantagen och Systembolaget kommer dela utrymme i det andra.

Sköndalsbor kritiska till nya Systembolaget

Dessvärre är handelsplatsens uppbyggnad rejält försenad. Först var det en vattenledning som skulle flyttas och som drog ut på tiden. Nu är det istället elledningarna som ställer till det, säger Christopher Taube.

– Det är Stockholms stad som sköter den biten och jag tror alla ledningar är flyttade först framåt april. Det innebär ett års fördröjning, konstaterar han.

Den tidigare förhoppningen var att handelsplatsen skulle stå klar sent 2019 men nu blir det alltså troligen först i slutet av 2020.

Avslöjar: Här öppnar nya Systembolaget i Söderort

Grönt ljus för 166 studentlyor i Björkhagen

Nyheter Lång process Nu, sex år efter att detaljplanen skickades på samråd första gången, kan Söderorts nya studentbostäder börja byggas. Närmare bestämt i Björkhagen.fredag 3/4 9:11

AIK bandy flyttar till Söderort

Sport Satsar på guld med två nyförvärv i världsklass Under säsongen har AIK bandy haft problem på sin hemmaplan Bergshamra IP. Nu står det klart med en ny lösning som innebär flytt till helt nya hallen på Gubbgängens IP. Samtidigt har klubben lyckats...torsdag 2/4 13:54