Fem våningar. Den nya skolan ska bli fem våningar hög och skolgården ska flyta ihop med parken Enbacken. Foto: Tengbom

SE BILDERNA: Så blir nya skolan vid brandstationen i Midsommarkransen

Nu finns det nya bilder på den nya skolan vid brandstationen i Midsommarkransen. Förutom en ny skola för 900 elever blir det också ett nytt bostadshus med 50 lägenheter.

  • Publicerad 10:58, 26 maj 2016

Den nya skolan i Midsommarkransen ska rymma 900 elever och placeras vid den gamla brandstationen. Delar av den ska rivas men den gamla vagnhallen ska bevaras och nu finns det bilder på hur de gamla och nya byggnaderna ska samspela.

Den nya skolan blir fem våningar hög och ska inspireras av den gamla brandstationen men få en annan färg så att den skiljer sig från de gamla byggnaderna.

Den nya planen för området ska också göra det lättare för gående och cyklister att ta sig mellan Aspudden och parkerna Svandammsparken, Julikullen och Enbacken.

Enbacken som ligger precis i anslutning till den nya skolan kommer att få en ny parkväg och tanken är att det ska vara enkelt att röra sig mellan skolgården och parken och att gränserna mellan park och skolgård ska vara flytande.

Det blir också ett nytt bostadshus på Tellusborgsvägen. Det nya huset ska rymma 50 bostäder och i bottenvåningen blir det lokaler.


 

Nya skolan. Den nya skolan i Midsommarkransen ska inspireras av den gamla brandstationen men avvika färgmässigt. Foto: Tenbom

Så här hänger skolan och den gamla brandstationen ihop. Illustration: Tengbom

Nytt bostadshus. I den nya planen blir det både en ny skola, en ny parkentré och ett nytt bostadshus. Foto: Tengbom

Tyck till om skolan

– Planförslaget visas under tiden 25 maj till 27 juni 2016 i utställningslokalen Fyrkanten i Tekniska Nämndhuset, Fleminggatan 4. Det  visas också i Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltnings lokaler på Telefonvägen 30, samt på stadsbyggnadskontorets webbplats.

–  Synpunkter på planförslaget lämnas skriftligen senast 22 juni 2016. Skicka synpunkterna till:

Stockholms stadsbyggnadsnämnd
Registraturen
Box 8314
104 20 Stockholm
alternativt via e-post: stadsbyggnadskontoret@stockholm.se

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.