Utegymmet i Vasaparken är förebilden när Humlan ska få ett alldeles eget träningsfält. Foto: Sanna Källdén

Så blir nya utegymmet på Östermalm

Tricksribbor, avancerad utrustning och träning i grupp. I höst får Humlegården ett nytt utegym.

  • Publicerad 15:44, 20 apr 2017

– Det kommer att bli ribbor och räcken där man kan göra tricks. Det är lite mer avancerad utrustning, berättar Marianne Hansson.

Hon är landskapsarkitekt och personlig tränare och är ansvarig för utegymmet, som har utvecklats tillsammans med ungdomsrådet. Deras önskemål har stått i fokus.

– Det är roligt att ungdomarna i större utsträckning än vuxna vill träna i grupp. Därför kommer vi att sätta ihop utrustningen tätt. På så vis får vi också ihop mer på ytorna, säger Marianne Hansson.

Hon har tidigare tagit fram utegymmen vid Lappkärrsberget och Vasaparken, som står inspiration för planerna i Humlan.

Nu ska Humlan bli en bättre plats att vara på – med DIN hjälp

Marianne Hansson utlovar ett välfyllt gym där man tränar med sin egen kroppsvikt.

– Det kommer att vara ett multifunktionsgym med fokus på ungdomarnas önskemål. Men det är till för alla, även vanliga motionärer, säger hon.

Utegymmet ska stå klart till hösten och kommer att ligga i anslutning till delen där det idag finns en löparbana och en längdhoppsgrop.

Den 15 juni ska planerna för Humlegården spikas.

– Det ser jättefint ut tycker jag. Vi ser absolut att det kommer att genomföras, säger Maria Antonsson (MP), ordförande i Östermalms stadsdelsnämnd.

Folkets önskelista för Humlan: Scen och parkrangers

Den som är skridskosugen i vinter kommer troligtvis att kunna snöra på sig grillorna och bege sig till Humlan.

– Vi ​vill ha konstis på basketplanen i vinter. Vi har tittat på en lösning där man rullar ut en bassäng som sedan fylls med vatten, säger Fredrik Ekroth, som är ansvarig för projektet i Humlegården.

Konstisbassängen skulle bli den första av sitt slag i Stockholm. Den som vill lämna förslag till projektet har fram till 9 maj på sig.

Så tycker du till

E-posta till ostermalm@stockholm.se. Skriv gärna Humlegårdens aktivitetsyta på ämnesraden.

Träffa stadsdelen vid ett samrådsmöte vid Humlanhuset i Humlegården tisdag 25 april kl 18.30-20.00. Landskapsarkitekt Fredrik Ekroth finns på plats och presenterar förslaget, svarar på frågor och tar emot synpunkter.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

100-åringen som älskas av hela kvarteret

Nyheter "Tigern på Heleneborgsgatan" om kärleken till Söder, Torsten – och livet I snart 70 år har Ingegerd Brusewitz bott i samma hus i Hornstull. När hon i veckan fyllde 100 år firades hon storslaget av grannarna. Här berättar hon om kärleken till sitt älskade Söder.söndag 27/5 8:30

De klär ut sig till sjöjungfrur

Nyheter Fenomenet "mermaiding" har kommit till Stockholm Har du alltid tyckt att den lilla sjöjungfrun Ariel är den bästa Disney-karaktären? Drömmer du om att få ta dig fram i vattnet med hjälp av en fena? Då kanske mermaiding är något för dig.söndag 27/5 8:00