Så blir SL:s nya t-banedepå i Högdalen

En del av tunnelbanans utbyggnad i Söderort går ut på samråd. Nu släpper landstinget en film om Högdalens nya större depå.

  • Publicerad 06:50, 12 dec 2018

Det är landstingets förvaltning för utbyggd tunnelbana som tagit fram den nya filmen som berättar om vad en depå är och vad som egentligen händer i den.

– Många vet inte ens vad man gör i en depå! Därför ville vi ta fram den här filmen, som på ett enkelt sätt förklarar både vad en depå är och vad det är vi ska göra, säger Johan Bergstrand, projektchef för utbyggd depå i Högdalen i ett pressmeddelande.

Ny tågtunnel byggs under Hökarängen

I utbyggnaden ingår även nya tunnelbanespår från depån till Farstagrenen som byggs under Hökarängen.

– Vi har gjort om planerna för hur spåren ska dras. Därför ordnar vi ett nytt samråd, så att alla berörda kan få mer information och komma med synpunkter, säger Johan Bergstrand.

Samrådet pågår mellan 17 december och 15 januari. Samrådshandlingar finns tillgängliga på webben och i pappersform på Tekniska nämndhuset på Fleminggatan 4 och på förvaltning för utbyggd tunnelbana på Norra Stationsgatan 69.

Tunnelbanevagn. Högdalsdepån blir större när tunnelbanan förlängs. Här ska SL parkera sina t-banevagnar. Foto: Linda Gren

Här kan unga fira sommarlov i Söderort

Nyheter LISTA: Mängder av aktiviteter i varje stadsdel Nu är det sommar! Även så för stadens unga. För de som stannar i stan, finns mängder av olika aktiviteter som anordnas av stadens fritidsgårdar och stadsdelar.måndag 24/6 13:33

Idag kan Stockholm få vinter-OS 2026

Nyheter ✓Stadens politiska toppar på plats för att stötta kampanjen ✓Så är OS tänkt att hållas i Stockholm Ikväll avgörs det om vinter-OS och Paralympics 2026 kommer till Stockholm eller inte.måndag 24/6 10:46