Så blir SL:s nya t-banedepå i Högdalen

En del av tunnelbanans utbyggnad i Söderort går ut på samråd. Nu släpper landstinget en film om Högdalens nya större depå.

  • Publicerad 06:50, 12 dec 2018

Det är landstingets förvaltning för utbyggd tunnelbana som tagit fram den nya filmen som berättar om vad en depå är och vad som egentligen händer i den.

– Många vet inte ens vad man gör i en depå! Därför ville vi ta fram den här filmen, som på ett enkelt sätt förklarar både vad en depå är och vad det är vi ska göra, säger Johan Bergstrand, projektchef för utbyggd depå i Högdalen i ett pressmeddelande.

Ny tågtunnel byggs under Hökarängen

I utbyggnaden ingår även nya tunnelbanespår från depån till Farstagrenen som byggs under Hökarängen.

– Vi har gjort om planerna för hur spåren ska dras. Därför ordnar vi ett nytt samråd, så att alla berörda kan få mer information och komma med synpunkter, säger Johan Bergstrand.

Samrådet pågår mellan 17 december och 15 januari. Samrådshandlingar finns tillgängliga på webben och i pappersform på Tekniska nämndhuset på Fleminggatan 4 och på förvaltning för utbyggd tunnelbana på Norra Stationsgatan 69.

Tunnelbanevagn. Högdalsdepån blir större när tunnelbanan förlängs. Här ska SL parkera sina t-banevagnar. Foto: Linda Gren

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Liljeholmens galleria kan få hotell

Nyheter Nya boendeformer när ägaren planerar bygga ut Det går bra för Liljeholmstorget Galleria. När ägaren Citycon vill bygga ut gallerian, planerar man biograf, bibliotek och kanske till och med hotell.torsdag 21/3 17:20

Stockholms nya livsmedelscentrum står still

Nyheter Kritik från lokal M-topp: "Företagare känner sig besvikna" 3 000 arbetsplatser i Farsta försvann med Telias flytt. Att företag från Slakthusområdet skulle flytta till ett nytt livsmedelscentrum i Larsboda skulle skapa nya arbetsplatser i stadsdelen. Huruvida...torsdag 21/3 17:00