Livsstilskoncept. Attendo öppnar äldreboende med 54 lägenheter i Silverdal. Illustration: Arkitekt Kjell Sandquist, Projektengagemang

Så blir Sollentunas nya äldreboende

I slutet av året väntas ett nytt äldreboende i Silverdal att öppna. Boendet kommer att ha 54 lägenheter och ett ”livsstilskoncept”, enligt vårdföretaget Attendo som ska driva det.

  • Publicerad 11:30, 20 mar 2020

För ett år sedan sattes spaden i jorden i Silverdal för ett nytt äldreboende, hyresrätter och bostadsrätter i närheten av Sollentunavägen.

Nu är det klart att vårdföretaget Attendo Sverige AB ska driva äldreboendet som får 54 lägenheter. Från och med början av november gäller hyreskontraktet för lokalerna.

– Planerad öppning för vårt boende i Sollentuna är i slutet av året, säger Christel Trupp, säljchef på Attendo.

Företaget utlovar ett "livsstilskoncept" på boendet med sång, dans och "historieberättande högläsning" i lokalerna.

– Livsstilsboenden är från början skapade för att man ska få fortsätta njuta av det man tidigare i livet ägnat sig åt, säger Christel Trupp och tillägger:

– Att våra äldre ska få ha en aktiv och meningsfull vardag är viktigt för oss.

Samma personal

Det blir totalt sex avdelningar, och det kommer att finnas både demensavdelningar och somatiska avdelningar.

Den som kan bo på det nya boendet är äldre, som har biståndsbeslut om behov av boende. Till exempel i fall av demenssjukdom eller särskilt stöd.

Företaget uppger även i sin ansökan till Inspektionen för vård och omsorg, IVO, om att driva boendet, att verksamheten ska "i möjligaste mån bestå av samma personer" med stor andel tillsvidareanställd personal.

Byggstart för första hyresrätterna i Silverdal

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Peter, 16, mördades – så vill de närstående hedra hans minne

Nyheter ”Jag kan beskriva honom med ett ord – snäll.” Mordet på 16-åriga Peter Plax skakade hela Sverige. Nu vill Peters familj och vänner hedra sonen, klasskompisen, pianisten och basketkillen så att människor kan minnas allt det han var i stället för...fredag 27/3 16:34

Så kan du uppleva Stockholm utan att lämna soffan

Nyheter Lista: 6 tv-tips för dig som längtar ut på stan Är du en av alla som måste vara hemma nu och börjar bli lite uttråkad? Vi listar 6 filmer och serier som låter dig hänga i olika delar av Stockholm, utan att du behöver lämna soffan.fredag 27/3 14:01

Nya bryggor i Edsviken dröjer

Nyheter Länsstyrelsen måste utreda projektet på nytt Promenadbryggorna i Edsviken, som har väntats bli klara till sommaren, har lagts på is. Mark- och miljödomstolen har gett två Sollentunabor delvis rätt, som hävdar att de kommer påverkas negativt av...fredag 27/3 11:30
Stockholm Direkt