Livsstilskoncept. Attendo öppnar äldreboende med 54 lägenheter i Silverdal. Illustration: Arkitekt Kjell Sandquist, Projektengagemang

Så blir Sollentunas nya äldreboende

I slutet av året väntas ett nytt äldreboende i Silverdal att öppna. Boendet kommer att ha 54 lägenheter och ett ”livsstilskoncept”, enligt vårdföretaget Attendo som ska driva det.

  • Publicerad 11:30, 20 mar 2020

För ett år sedan sattes spaden i jorden i Silverdal för ett nytt äldreboende, hyresrätter och bostadsrätter i närheten av Sollentunavägen.

Nu är det klart att vårdföretaget Attendo Sverige AB ska driva äldreboendet som får 54 lägenheter. Från och med början av november gäller hyreskontraktet för lokalerna.

– Planerad öppning för vårt boende i Sollentuna är i slutet av året, säger Christel Trupp, säljchef på Attendo.

Företaget utlovar ett "livsstilskoncept" på boendet med sång, dans och "historieberättande högläsning" i lokalerna.

– Livsstilsboenden är från början skapade för att man ska få fortsätta njuta av det man tidigare i livet ägnat sig åt, säger Christel Trupp och tillägger:

– Att våra äldre ska få ha en aktiv och meningsfull vardag är viktigt för oss.

Samma personal

Det blir totalt sex avdelningar, och det kommer att finnas både demensavdelningar och somatiska avdelningar.

Den som kan bo på det nya boendet är äldre, som har biståndsbeslut om behov av boende. Till exempel i fall av demenssjukdom eller särskilt stöd.

Företaget uppger även i sin ansökan till Inspektionen för vård och omsorg, IVO, om att driva boendet, att verksamheten ska "i möjligaste mån bestå av samma personer" med stor andel tillsvidareanställd personal.

Byggstart för första hyresrätterna i Silverdal

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Rekordmånga fuldumpar skräp i Stockholm

Nyheter FTI: Klart är att coronakrisen påverkar folk Att stockholmarna spenderar mer tid hemma har gjort att många tagit sig tid att rensa förråden. Men allt körs inte till tippen. De senaste helgerna har fuldumpningarna slagit rekord i Stockholms län.onsdag 8/4 9:42

Butik rånad i Häggvik

Nyheter Stor polisinsats i Sollentuna En stor polisinsats ryckte in under tisdagseftermiddagen efter ett rån mot en butik i Häggvik.tisdag 7/4 16:57

Sollentuna GP skjuts på framtiden

Nyheter "Vi kom till en gräns" Sollentuna Grand Prix senareläggs på grund av restriktioner efter coronavirusets spridning, rapporterar SVT.tisdag 7/4 16:30
Stockholm Direkt