Nytt område. Det blir färre hus än planerat kring Ulfbergsgården. Foto: Radar arkitektur och planering

Så blir Tullinges nya bostadsområde

Ulfbergsgården och området runt omkring ska bli till bostadsområde. Nu finns möjlighet att tycka till om förslaget.

  • Publicerad 12:05, 26 jun 2018

Tidigare planerades för 71 bostäder i området vid Ulfbergsgården i Tullinge, men enligt den nya planen blir det något färre. Det nya förslaget till detaljplan möjliggör 29 radhus och två mindre flerbostadshus.

Även herrgården Ulfbergsgården, som tidigare fungerat som boende för ensamkommande ungdomar, kommer att bli till bostäder. Totalt planeras för 60 bostäder i området.

– Vi tror att gården och den kulturhistoriska miljön är viktig så vi har försökt att ta till vara på den miljön, säger Henrik Lindblad VD och delägare i FB Bostad som tillsammans med Radar arkitekter har vi varit med i framtagandet av ett nytt gestaltningsprogram för fastigheten.

I går, måndag, samlades närboende för samråd.

– Det var många som hade goda och värdefulla synpunkter kring placering, trafik och parkering, ljus och skuggning, säger Henrik Lindblad.

För den som missade mötet finns möjlighet att lämna synpunkter på förslaget fram till 3 augusti.

Tycka till?

Mellan 19 juni och 3 augusti finns möjlighet att lämna synpunkter på förslaget till detaljplanen. Samrådshandlingarna finns i kommunalhuset i Tumba och på kommunens hemsida botkyrka.se.

Efter samrådet skickas en uppdaterad version av förslaget ut på granskning. Sedan kan detaljplanen antas av kommunfullmäktige.

Trähus. Två lamellhus i tre våningar och 29 radhus i två våningar, båda hustyperna med träfasad, planeras vid Tullingesjön. Foto: Radar arkitektur och planering

Grannmöten. Arkitekterna har utformat området i hopp om att ”livet mellan husen” ska uppstå på ett naturligt sätt. Foto: Radar arkitektur och planering

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.