Byts ut. I sommar kommer bussresenärer i Vallentuna kunna åka elbuss, ladda mobilen och nätsurfa på bussen. Foto: Transdev

Så blir Vallentunas nya miljövänliga bussar

Snart kan du ladda telefon och surfa på bussarna i Vallentuna. Den 21 juni tar ett nytt bolag över busstrafiken i kommunen, och de har beställt 92 nya bussar.

  • Publicerad 15:42, 23 maj 2019

VallentunaDirekt har tidigare skrivit om att bussbolaget Transdev blir ny leverantör åt SL i Vallentuna.

Övergången till det nya bolaget sker den 21 juni, och med det byts 92 bussar ut till nya, mer miljövänliga och moderna.

Förbättrad realtidsinformation

De nya bussarna går på biodiesel och etanol och fem bussar drivs helt på el, berättar Malin Fordham som är affärsutvecklare på Transdev.

Resenärerna får också gratis wifi och USB-uttag vid sätena, något som tidigare inte funnits på bussarna. Man kommer även få tillgång till förbättrad information vid förändringar i trafiken – både före, under och efter resan.

– Så fort vi får reda på en störning så ska det ligga i SL-appen, online och på de nya informationsskärmarna på bussen, säger Malin Fordham, affärsutvecklare på Transdev.

Uppdraget det nya bolaget får är att köra bussarna, stå för bussarnas underhåll, förvalta SL:s hållplatser i området och ansvara för den tekniska utrustningen i bussarna.

Kommer det sättas in extraturer eller en ny tidtabell?

– Nej, det enda som resenärerna kommer märka är att de nu kommer få åka nya, fräscha bussar. Inga turer kommer ändras, men vi undersöker hur det kan bli lite förbättrade körtider, säger Malin Fordham.

Just nu byggs en ny bussdepå på Moränvägen i Vallentuna, där en del av bussarna kommer att stå. Resten står i depån i Märsta.

Här är linjerna som får nya bussar

660, 661, 662, 663, 664, 665, 666, 667, 668, 524, 687

Henriks spel tar Mörbyeleverna ut på äventyr i skolan

Nyheter "Ville hitta ett nytt sätt att få klassrummet levande" Hallå där, Henrik Isacsson, SO-lärare på Mörbyskolan! Du har gjort dataspelet Escape Room till dina elever – varför då?tisdag 25/6 16:57

Hägernäsbor vill se bibliotek i centrum

Nyheter "Vi tror att det skulle skapa en mötesplats" Nu vill en grupp Hägernäsbor skapa en nya mötesplats i centrum – genom att flytta det lilla biblioteket från Hägernässkolan till Radarvägen.tisdag 25/6 16:26
Stockholm Direkt