Tegel ligger runtomkring och vittnar om ett fortsatt ras från byggnaden. Foto: SKAB

Så drabbades Sollentuna av Ciara

Stockholmsområdet är ett av det sista i ledet att drabbas av stormen Ciara som härjat i Europa. Även i Sollentuna orsakade stormen en del mindre skador.

  • Publicerad 17:02, 11 feb 2020

Stormen Ciara skapade en hel del oreda i Sollentuna, över 30 träd har fallit enligt naturvårdaren Tom Meurling och avdelningen har fått in cirka 20 ärenden som åtgärdats.

– Men det är förhållandevis lite träd som föll i jämförelse med stormen Alfrida som härjade för ett år sedan, säger han.

I Sollentunas kulturområde Stallbacken har en fastighet påverkats av stormen. Nockplåt och tegel föll från taket på byggnaden som kallas för "ladan" tidigare MC Collection. Hur långvarig reparationen blir och vad det kan komma att kosta är under utredning.

– Vi har spärrat av området och kommer att behöva göra jobbet med skylift. Men eftersom det är en kulturbyggnad behöver hänsyn tas till både byggnadsvård och taksäkerhet, säger Susanna Arbro på Sollentuna kommunfastigheter (SKAB).

Inga verksamheter påverkade

Inga verksamheter på Stallbacken kommer att påverkas då den drabbade byggnaden är tom. I övrigt är det inte särskilt många byggnader som skadats av stormen i Sollentuna.

– Det kan vara någon mer tegelpanna som har ramlat ner i stormen men "Ladan" var den som var värst utsatt. Stallbacken med sitt höga läge i Edsvik är utsatt och däruppe på höjden kan det blåsa rejält, säger Susanna Arbro.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Skott avlossade i Sollentuna i natt

Nyheter En utredning om grovt vapenbrott har inletts Natten mot fredagen avlossades skott i närheten av Sollentuna centrum. Ingen ska ha skadats vid händelsen och polisen har inlett en utredning om grovt vapenbrott.fredag 7/8 9:17

Stjärnorna jagar rekord på Vallen

Nyheter Eliten möts i årets Sollentuna GP Snart möts eliten inom friidrotten på Vallen i Sollentuna. Här är listan över några av deltagarna under tävlingen på måndag - och som tippas slå gamla svenska rekord.torsdag 6/8 14:12

SM-guld till tvillingar från Sollentuna

Nyheter "Stort! Det känns så himla roligt!" Sanna och Tina Thurin från Sollentuna Volleybollklubb tog hem SM-guldet på Tylösand under den gångna helgen.måndag 3/8 17:27
Stockholm Direkt