Tegel ligger runtomkring och vittnar om ett fortsatt ras från byggnaden. Foto: SKAB

Så drabbades Sollentuna av Ciara

Stockholmsområdet är ett av det sista i ledet att drabbas av stormen Ciara som härjat i Europa. Även i Sollentuna orsakade stormen en del mindre skador.

  • Publicerad 17:02, 11 feb 2020

Stormen Ciara skapade en hel del oreda i Sollentuna, över 30 träd har fallit enligt naturvårdaren Tom Meurling och avdelningen har fått in cirka 20 ärenden som åtgärdats.

– Men det är förhållandevis lite träd som föll i jämförelse med stormen Alfrida som härjade för ett år sedan, säger han.

I Sollentunas kulturområde Stallbacken har en fastighet påverkats av stormen. Nockplåt och tegel föll från taket på byggnaden som kallas för "ladan" tidigare MC Collection. Hur långvarig reparationen blir och vad det kan komma att kosta är under utredning.

– Vi har spärrat av området och kommer att behöva göra jobbet med skylift. Men eftersom det är en kulturbyggnad behöver hänsyn tas till både byggnadsvård och taksäkerhet, säger Susanna Arbro på Sollentuna kommunfastigheter (SKAB).

Inga verksamheter påverkade

Inga verksamheter på Stallbacken kommer att påverkas då den drabbade byggnaden är tom. I övrigt är det inte särskilt många byggnader som skadats av stormen i Sollentuna.

– Det kan vara någon mer tegelpanna som har ramlat ner i stormen men "Ladan" var den som var värst utsatt. Stallbacken med sitt höga läge i Edsvik är utsatt och däruppe på höjden kan det blåsa rejält, säger Susanna Arbro.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Ingen skidåkning i Väsjöbacken i år

Nyheter Flera vintersporter har stängt inför sportlovet I år är första vintern på nästan 30 år skidanläggningen i Sollentuna inte öppnar. Den milda vintern har slagit hårt mot vinterverksamheterna inför sportlovet.torsdag 20/2 9:35

Skaparverkstad för barn på Stallbacken

Nyheter "Vi vill ha en atmosfär där man kan tänka fritt" säger Maria Stadell Nu får även barnen vara med och skapa konst på Stallbacken. Den 29 februari öppnar en skaparverkstad i Konsthall väst.onsdag 19/2 16:30

Sollentunalärare prisas för sina NO-kunskaper

Nyheter En av fyra i Sverige som belönas av Vetenskapsakademien Vaxmoraläraren Emelie Hallman Svidén prisas av Kungliga vetenskapsakademien för sitt engagemang för unga i skolan. "Det känns enormt", säger hon till SollentunaDirekt.onsdag 19/2 11:30
Stockholm Direkt