Kommer till 127. Festivalen Street pep har tidigare besökt Östberga, Enskededalen och Högdalen. I påsk kommer den till Skärholmen. På Kulturhuset Stadsteatern kan du bland annat vara med på gratis streetdance-workshop den 18 april, klockan 17-20.

Så får du bästa påsklovet i Skärholmen

Streetfestival, filmvisningar, tovning. För den som inte bara vill käka ägg och dricka påskmust på påsklovet finns mycket att välja mellan i Skärholmen i år. Här är några höjdpunkter!

  • Publicerad 10:40, 15 apr 2019

Streetfestival

Under påsklovet kommer Bredholmstorget i Skärholmen förvandlas när festivalen Street pep rullar in med sin specialutrustade lastbil och trailer.

– Den är 65 kvadratmeter stor på insidan och där kommer vi ha många av våra workshops. Sen ska vi ha skateboardramper, dansmattor och basketkorgar i olika stationer på stora delar av torget, berättade Magnus Gyllenberg, projektledare på Fryshuset, när vi intervjuade honom för några veckor sedan.

Pannafotboll, kampsport, DJ- och animationsworkshops, capoeira och smyckestillverkning är några av de andra aktiviteterna som det bjuds på. Festivalen är på plats måndag till fredag och alla aktiviteter är gratis.

Bio, teater, tovning och dans

Det bjuder Kulturhuset Stadsteatern i Skärholmen på under lovet. Skäribiografen visar alltifrån knattebio, till animé och ungdomsfilmer, för 50 kronor biljetten. Det 16-18 april är biblioteket Tiotretton på besök och arrangerar gratis tovningsworkshops. Den 18 april hålls streetdance-träningen Megashop gratis, klockan 17 till 20.

Dessutom visas pjäserna Sherlock Holmes – Det vita hjärtat och Marionetteaterns Alice under påsklovet. Biljetterna kostar mellan 60 och 100 kronor.

Mot våldet. Skärholmens ungdomsråd, UNGSK, arrangerar en stor fotbollsturnering mot det dödliga våldet på påskdagen. Foto: Claudio Britos

Fotbollsturnering mot våld

På påskdagen, den 21 april, arrangerar Skärholmens ungdomsråd fotbollsturneringen Blicka framåt 3.0, med fokus mot det dödliga gatuvåldet. Mellan klockan 10.00 och 21.00 pågår turneringen, en utställning om gatuvåldet och en uppvisningsmatch mellan ungdomar och politiker i Skärholmens idrottshall. Helt gratis.

Häng på bibblan

På Skärholmens bibliotek bjuds det mellan måndag och torsdag på pyssel av olika slag. Du kan bland annat göra en ask som lyser, skapa kollage av paljetter, rita din egen bok och göra kycklingar av garn. Allt gratis.

Sporta loss

På Skärholmens sim- och idrottshall kan den som är mellan 12 och 19 år testa på alla gruppträningspass för 20 kronor. Bland annat erbjuds hinderbana och parkour, gymträning, vattenpolo och livräddning under veckan.

Dockteater. På Kulturhuset Stadsteatern kan du bland annat se Marionetteaterns föreställning Alice under påsklovet.