Så får du bättre slidsex – här är sexexpertens 6 bästa tips

Slidsex, ska det vara något att snacka om? Ja, det tycker Sandra Dahlén, sexexpert och författare från Liljeholmen som vill få folk att fatta att det inte räcker med in, ut, sprut.

  • Publicerad 15:30, 23 aug 2017

Man kan inte ha penis i centrum

"The old in and out" är enligt sexualupplysaren Sandra Dahlén ännu den dominerande synen på hur ett lyckat ligg ska se ut.

– På 1800-talet fick vi i väst fick en ny syn på sex. Då försvann klitoris och kvinnans orgasm från vetenskapen. Freud spelade stor roll. Han hade fokus på slidan där förspel ledde till en penis som åker in och ut ur slidan och så skulle båda få orgasm. Men för de allra flesta är slidan inte tillräckligt känslig för att få orgasm på det sättet och man kan inte ha penis i centrum, förklarar Dahlén, bosatt i LIljeholmen.

För att nyansera bilden släpper hon i dagarna boken "Hallongrottan", som hon ser som lite av en kokbok för sängkammaren så vuxna vill "inspireras och ha det gött". Hon säger att samhället lider av brist på slidkunskap, och just ordet "slidsex, alltså att något förs in i könets öppning, använder hon just för att det inte används.

– Det pratas om alla andra typer av sex fast inte slidsex då det ses som det normala. Alla ska klara av det. Och när en penis som bara stoppas in inte automatiskt leder till orgasm, så tror människor att det är något fel på dem. Men slidsex måste vara ett val. Du kanske bara vill ha klitorissex, eller oralsex, eller något helt annat, med eller utan partners?

Att orgasmer är viktigt för folkhälsan finns det forskning som stödjer. Men att det är genant att snacka om, det gäller för de flesta. Än mer genant är att erkänna att man tycker det är genant. Detta trots att sex finns prick överallt omkring oss idag.

– Den sexinfo vi får till vardags är ofta ytligt, tips på ställningar och sådant. Jag vill gå djupet. I Sverige ser vi oss som så moderna att den är pinsamt att säga att sexsnack gör en generad. Därför använder jag inte grova ord som "fitta", som många andra sexualupplysare. Det blir helt enkelt för mycket för många.

Let's talk about slidsex. Sexualupplysaren Sandra Dahlén har skrivit boken "Hallongrottan" för att flytta lite fokus från penis, in i slidan. Foto: Christoffer Röstlund Jonsson

Sandras 6 tips för bättre slidsex

1. Vill du ens ha det? Kom fram till om det är något för just dig.

2. Bygg bäckenmuskler så du får en stark slida.

3. Smalt, långt, kort, stort, långt in, ytligt, snabbt, långsamt, hårt, mjukt: prova vad du vill ha i din slida och hur du vill ha det.

4. Sluta kriga mot din slida och börja respektera den. Hur fungerar den? Den är olika på olika dagar.

5. Om du har sex med partners, oavsett kön, ha det med folk du tänder på och som vill utvecklas.

6. Kombostimulering är det som gör susen, alltså inte bara in och ut ur slidan. Det kan vara analpill eller klitoris, och kanske bäst om du själv gör det.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.