Sommarjobb. Vi har listan för dig som är ung i Stockholm och vill ha ett jobb. Foto: Andreas Enbuske

Så får du som är 16 år ett sommarjobb i Stockholm 2019

Från och med denna vecka kan du som är ung och flitig söka sommarjobb inom Stockholms stad – men det finns också andra alternativ för den som inte tänker ligga på latsidan i sommar. Här följer ett axplock av möjligheterna.

  • Publicerad 09:00, 17 feb 2019

Stockholms stad

Alla stockholmare som är födda 2000, 2001, 2002 eller 2003 kan söka jobb inom kommunen. Ansökningsperioden är mellan 13 februari och 6 mars. Här hittar du jobben.

Region Stockholm

Mellan 1 och 25 mars kan du som är 16–18 år söka sommarjobb via Region Stockholms hemsida. Urvalet sker med hjälp av lottning och därefter matchas den sökande med arbetsplats. Hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik och administration är några av områdena där det finns jobb. Här hittar du jobben.

Gröna Lund

1 500 tjänster ska tillsättas inför den kommande säsongen – rekord, enligt nöjesparken. Allt från karusellförare till restaurangpersonal och mekaniker efterfrågas. En nyhet för i år är att tivolit dessutom startar en restaurangskola för nyanlända, i samarbete med Tillväxtverket och Arbetsförmedlingen. Här hittar du jobben.

McDonald's

Om du fyllt 16 kan du jobba på McDonald's. Både hel- och deltidstjänster erbjuds. Här hittar du jobben.

Burger King

Även på Burger King måste du ha fyllt 16 för att få jobba. Företaget annonserar bland annat ut tjänster som restaurangbiträde som innefattar både köks- och matsalsarbete samt servering. Här hittar du jobben.

Ikea

Till varuhuset i Kungens kurva söker Ikea ett hundratal sommarjobbare. Flera av tjänsterna är vikta för unga som söker sitt första jobb – men du måste ha fyllt 16. Sista ansökningsdag är den 18 februari. Även Ikea Barkarby söker sommarjobbare för logistikavdelningen, där är det dock 18-årsgräns som gäller. Här hittar du jobben.

Ica

Om du vill jobba på Ica så är det enklaste sättet att gå till butiken och lämna in ditt cv där. Information om lediga tjänster finns också här.

Coop

För att söka jobb på Coop kan du antingen lämna ansökan direkt i butiken eller ta del av de aktuella tjänsterna på nätet. Här hittar du jobben.

Svensk direktreklam

För dig som är lite yngre kan ett jobb som reklamutdelare vara ett effektivt sätt att dryga ut fickpengen. Alla som fyllt 13 kan söka. Här hittar du jobben.

Arbetsförmedlingen

På Arbetsförmedlingens platsbank kan du enkelt söka bland många av de tjänster som är tillgängliga just för sommaren. Bocka för "Sommarjobb / feriejobb" i sökrutan och knappa in egna sökord för att finjustera träffarna. I skrivande stund annonseras 345 sommartjänster för Stockholms län i Platsbanken. Här hittar du jobben.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.