Så firar Botkyrka i julhelgen

Julhelg är kulhelg hur du är firar. Kanske med grönsakssallad och storsläkt du lirar? Eller en resa, jobb eller fest – oavsett vad gör Botkyrka det bäst!

  • Publicerad 08:16, 22 dec 2019

Foto: Claudio Britos

Roksana Korolczyk med hunden Bella, Norsborg:

– Vi firar här hemma. Vi har släktingar här i Sverige och släktingar från Polen som kommer så blir runt 17 personer i lägenheten. Julmaten vi äter är både svensk och polsk, med grönsakssallad och prinskorvar. Bella får egen julmat.

Foto: Elinor Karlin

Ahlam Said, Botkyrka:

– Jag ska jobba. Annars är vi hemma och samlas och lagar mat tillsammans, men i år blir det jobb för mig. Jag jobbar inom hemtjänsten.

Foto: foto: Claudio Britos

Fadime Orhan, Fittja:

– Jag ska inte fira. Men jag ska till Turkiet. Där har jag tre bröder och en syster och vi kommer träffas. Men vi kommer inte ha någon stor fest, vi ska bara vara tillsammans.

Foto: Elinor Karlin

Emil, Fittja:

– Jag ska fira hemma, med vänner eftersom jag är invandrare och inte har någon familj här. Jag kommer från Ukraina och där firar vi jul den 7 januari.

Amira Chamoun, Tumba:

– Jag firar jul med stora tjocka släkten på juldagen, inte julafton. Det var ju då Jesus föddes! Vi brukar börja med gudstjänst i syrisk-ortodoxa kyrkan i Tumba. Där brukar det vara smockat. Sen bryter vi fastan. Vi är veganer i tio dagar inför jul så vi ser mycket fram emot att frossa i oss.

Foto: Claudio Britos

Jeremiah Abedu, 8 år, Skärholmen:

– Vi ska vara hemma, kanske med släktingar. Jag ser mest fram emot julgranen, och presenterna. Vi har redan fått hem granen, det blev väldigt fint.