Foto: Sten-Åke Stenberg

Så firar du kvinnodagen på södra sidan

Soul, porrsamtal, stand up och 20 tal på två timmar. Den 8 mars är det internationella kvinnodagen och firandet på södra sidan ser ut att bli maxat (det fortsätter tills på lördag!).

  • Publicerad 15:43, 7 mar 2018

Stort firande i Vårby gård

Det blir stort 8-mars firande i Vårby gård.

Klockan 13 bjuder ABF kvinnor över 65 år på pajlunch och föreläsning. En grupp som de annars tycker är marginaliserad i samhället. Föreläsningen står folkhälsovetaren och inspiratören Liberta Mehmedi för.

Mellan 17 och 19 ordnar Shabnam Nikpour fest i Vårby gård centrum tillsammans med Exose förening, Balder och Huddinge kommun. Det bjuds på magdans, afrobeat, sång, blommor, mingel och tal. 20 punkter ska klämmas in på de två timmarna.

Klockan 19 till 20 blir det stand-up på ABF med komikern Melody Farshin på scen.

Åtta tips på 8 mars i Stockholm

Porrsamtal med kvinnojouren i Botkyrka

Kriminologen och genusvetaren Nina Rung kommer till Café Garbo (Tumbascenen) för att prata om porrens utbredning och effekter på våld och kränkningar. Mötet börjar klockan 18 den 8 mars.

Lördagsfest i med Blen och Melody Farshin

Den 11 mars firar föreningen Min syster och Vänsterpartiet Huddinge den internationella kvinnodagen i efterskott. Det blir live-musik med Blen, Diegoxmami och DJ Yosef. På scen kommer också komikern Melody Farshin att stå. Det blir dansuppträdande med Nasrin och konstutställning av Dalyah. Vänsterpartiets kommunalråd Nujin Alacabek kommer att föreläsa.

Festen pågår mellan klockan 14 och 18 på ungdomsgården Panncentralen i Visättra.

Fest och vernissage på MKC

Nabila Abdul Fattah och Lejla Harbas utställning "Bland våra hjältar finns inga vita män" har premiär den 8 mars och har vernissage klockan 17–21. Det blir också fest med liveframträdanden av Blen och DJ Aïssa från Sugarcane.

Föreningar i Fittja centrum

I Fittja Centrum firas Internationella kvinnodagen klockan 16–18 den 8 mars. Föreningar och verksamheter är på plats och det bjuds på kaffe, te och saft.

Feministisk filmvisning i Tumba

Tumba bibliotek firar internationella kvinnodagen och visar filmen Suffragette den 8 mars klockan 18.