Foto: Claudio Britos

Så firar Huddinge i julhelgen

Huddinge är fullt av människor med olika traditioner, från olika länder och religioner. Under julledigheten firas det med gran och fasta, liksom med ryska silltårtor och pasta!

  • Publicerad 09:30, 22 dec 2019

Foto: Claudio Britos

Natalia Lezhneva, Visättra:

– Jag och min man har varje år turats om. Ena året var vi hos min familj i Ryssland, i år blir det Ukraina med hans familj, säger Natalia Lezhneva och berättar om en speciell rätt på det ryska julbordet:

– Selyodka pod shuboy heter den och är en annan variant på en matjessilltårta. Den är väldigt god, konstaterar Natalia innan hon fortsätter njuta av solnednedgången.

Foto: Claudio Britos

Yngve Svärdelid & Molly, Sjödalen:

– Jag är hos min dotter och med barnbarnen som det varit sen en tid tillbaka. I år gör vi så att de yngre barnen får julklappar och att vi äldre får nöja oss med sällskapet,
berättar han innan Molly avbryter honom.

Amira Chamoun, jobbar i Vårby gård:

– Jag firar jul med stora tjocka släkten på juldagen, inte julafton. Det var ju då Jesus föddes! Vi brukar börja med gudstjänst i syrisk-ortodoxa kyrkan i Tumba. Där brukar det vara smockat. Sen bryter vi fastan. Vi är veganer i tio dagar inför jul så vi ser mycket fram emot att frossa i oss.

Foto: Claudio Britos

Kettil Sundberg, Visättra:

– Jag ska jobba en hel del. Jag är nätövervakare och ser till att alla boenden har internet och tv-kanaler och hittar lösningar om problem skulle uppstå. Mellan jobbskiften åker jag till släkt för lite traditionell julmat.

Vincentt Estradas Fernandez med pappa Hector, Vårby gård:

– Vi har julgran och bakar pepparkakor. Och så bjuder vi in alla hem till oss!

Foto: Elinor Karlin

Lulzima Rudaj, jobbar i Kungens kurva:

– Jag ska vara hemma, jag fyller år den dagen och just de dagarna är jag ledig. Jag firar inte jul men jag får presenter ändå eftersom jag fyller år.