Regionråd. Helena Proos (S) förstamajtalar i Bålsta. Foto: Erik Hjärtberg

Så firas första maj av Socialdemokraterna

Helena Proos och Agneta Hägglund håller tal när Socialdemokraterna firar första maj i Håbo.

  • Publicerad 10:49, 24 apr 2019

Första maj är arbetarrörelsens internationella högtidsdag. Socialdemokraterna i Håbo kommer att uppmärksamma dagen med ett offentligt möte utanför kommunhuset. Talare är Helena Proos, regionråd, och Agneta Hägglund, oppositionsråd i Håbo kommun.

Socialdemokraternas paroller den här gången är trygghet, demokrati och sammanhållning. Lars-Göran Bromander, kassör för Socialdemokraterna i Håbo, säger att dessa slagord är väldigt viktiga och aktuella med tanke på hur situationen just nu ser ut i Europa och världen.

Trygghet är viktigt bland annat med tanke på terrordådet i Sri Lanka, Demokrati är betydelsefullt att nämna på grund av de antidemokratiska krafter som växer i flera länder.

– Och sammanhållning är ett portalord vi har, säger Lars-Göran Bromander.

Vid Socialdemokraternas möte blir det även musik av Vegasextetten. Efter talen bjuds det på förtäring i kommunhuset.

Även Vänsterpartiet tillhör de organisationer som brukar fira första maj som arbetarrörelsens högtidsdag. Vänstern kommer dock inte att ha något eget evenemang i Håbo.

– Många av oss åker in till Stockholm eller till Enköping och kanske en och annan sluter upp i Socialdemokraternas aktivitet, säger Charlotta Bjälkebring Carlsson (V).

Arbetarrörelsens förstamajdemonstrationer har sitt ursprung i USA där man den 1 maj 1886 demonstrerade med krav på åtta timmars arbetsdag.

Första maj i Håbo

Plats: Kommunhuset i Bålsta.

Vegasextetten spelar från kl. 9.45.

Mötet startar kl. 10.00.

Tal av Helena Proos, regionråd (S) och Agneta Hägglund, oppositionsråd (S) i Håbo kommun.

Arrangörer: Socialdemokraterna i Håbo kommun.

Helgens blåljus - plus en butiksstöld

Föräldrar kan vara bra att ha ibland. Fråga den ungdom som blev av med mopeden – men vars förälder både hittade mopeden och hade kurage att konfrontera de två ungdomar som försökte släpa i väg den.söndag 26/5 18:27

Brandförsvaret öppnar sin station

Söndagen den 2 juni håller brandstationen i Bro öppet hus. Välkommen att kika på deras fordon, prova på att släcka eld och smaka en korv.lördag 25/5 9:00

Senaste numret

Bålstabladet
Stockholm Direkt