Så fixar du lägenheten inför visning - fem sätt att höja priset på din bostad

Lite extra fix före visning eller inför mäklarens fotografering kan göra stor skillnad. Här är fem saker att tänka på om du vill höja slutpriset på din bostad!

  • Publicerad 13:01, 24 okt 2017

Mäklarens bilder och själva visningsdagarna är din chans att visa upp din bostad från dess bästa sida. Ta den chansen! Den kan faktiskt göra stor skillnad på slutpriset. Ju fler som vill köpa, desto bättre för dig.

Här är fem tips på fix och trix innan fotografering eller visning!

1. Generellt kan man säga att det är bättre att åtgärda än att dölja. En tavla framför ett borrhål kan skapa en dålig känsla – satsa istället på att åtgärda felen. Helt och rent är ledorden. Har du för mycket möbler? Hyr ett förråd eller ställ överskottet hos en vän så att bostaden ser luftigare ut.

2. Möblera så att du lyfter fram rummets bästa sidor. Ta hjälp av din mäklare eller en firma om du är osäker på hur. Håll också en jämn stil genom hemmet. Behöver du nya möbler kan du hyra istället för att köpa, det är avdragsgillt vid en försäljning.

Tänk på att doften av nybakade bullar kan göra en lägenhet mer attraktiv.

3. Visa hemmet i dagsljus eller med taklampan tänd. Det ger en känsla av att du inte har något att dölja. Fina fönster ska visas upp och inte döljas av tunga, mörka gardiner eller en mängd växter.

4. Håll färgskalan enhetlig med basfärger som vit, beige och brun eller vit, svart och grå. Färger påverkar oss mer än vi tror, så här är det bättre att låta intrycken vara neutrala.

5. Tills sist; det är detaljerna som gör det! Växter är viktigt, och den hemtrevliga känslan skapas med textilier och levande ljus. Värm bullar i ugnen eller använd doftstickor för att skapa gemytlig doft.  

En mänsklig touch funkar alltid. En festlig dukning höjer så klart en trädgård.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.