På söndag är det derby. Foto: Sacharias Källdén

Så förbereder sig polisen och SL inför heta Stockholmsderbyt

På söndag marscherar 26 000 personer till Tele2 Arena för att se Stockholmsderbyt. Polisen rustar upp genom att ta hjälp av den danska polisen, och drönare.

  • Publicerad 09:00, 5 okt 2019

På söndag fortsätter jakten på guldet i Allsvenskan när Djurgården IF och Hammarby IF drabbar samman på Tele2 Arena. Ett evenemang som beräknas locka omkring 26 000 personer.

Inför matchen har polisen i vanlig ordning åsidosatt en särskild polisinsats som ska stötta arrangören och se till att matchen går lugnt till, men också för att förhindra ordningsstörningar och brott.

För att kunna arbeta på bästa sätt kommer polisen att använda drönare för att kameraövervaka arenaområdet och angränsade delar av Slakthusområdet, Johanneshov, Gullmarsplan, Hammarbyhöjden samt Blåsut.

I samband med matchen kommer gatorna intill arenan att stängas av för trafik vilket även kan påverka gång- och cykeltrafiken.

Danska poliskollegor assisterar

Nytt för kommande derby är att Stockholmspolisen tar hjälp av danska kollegor under matchen, som en del i ett utbyte och närmare samarbete länderna emellan.

Dansk dialogpolis sätts in vid Stockholmsderbyt

De danska poliserna kommer tjänstgöra under ledning av svenska befäl. En svensk polis ska ingå i varje grupp för att bland annat undvika eventuella språkförbistringar, men de kommer ha samma skyldigheter och befogenheter som svenska poliserna enligt Ola Österling, presstalesperson vid polisregion Stockholm.

Matchen startar klockan 15 på söndag.

SL rustar upp

Inför och efter matchen kommer SL att sätta in extra tåg på tunnelbanans gröna linje för att så många som möjligt ska kunna åka kollektivt.

Det rör sig om två tåg före matchen och fyra tåg efter. Samtliga tåg kommer även att vara långa fram till klockan 18.

Det kommer även att finnas extra SL-personal på Medborgarplatsen, Skanstull, Gullmarsplan, Globen och Skärmarbring inför och efter matchen.

Visa merVisa mindre