Ny bro. I Hägernäs byggs en ny gång- och cykelbro över spåret. Foto: Lotten Engbom

Så går det med arbetet på Österskärslinjen

Österskärslinjen är avstängd under hösten, men det börjar närma sig slutet. Vi kollar upp vad som händer längs Roslagsbanans avstängda linje.

  • Publicerad 16:50, 7 nov 2017

Arbeten på Österskärslinjen pågår för fullt, bland annat byggs Hägernäs station om och det görs förstärkningar i marken vid Rydbokrossen norr om Arninge.

– Det är för att vi ska förstärka banvallen på sträckan mellan Arninge och Rydbokrossen. Här ska vi också bygga en planskild korsning, säger Marianne Gundmark, kommunikatör på program Roslagsbanans utbyggnad.

Hägernäs station ska vara klar till trafikstarten söndag den 10 december. Där har en gång- och cykelbro byggts över spåren som en säkerhetsåtgärd.

– Det är för att man inte ska passera järnvägen i markplan utan som på pendeltågen, man går upp och sedan får man ta sig ner på perrongen utan att passera några spår, säger Marianne Gundmark.

Vid Arninge, där det planeras för en ny station och ett resecentrum, har arkeologiska undersökningar skett.

– Där förbereder vi för att bygga en station. Det kommer bli en gångbro över Roslagsvägen (E18) till Arninge centrum, säger Marianne Gundmark.

Byggnationerna där kommer att pågå under 2018 till 2020. Nya stationen kommer tas i bruk under år 2020. En ny avstängning väntar för Österskärslinjen 2018.

– Det kommer vara avstängt spår igen från midsommar till december, säger Marianne Gundmark.

Kommer hela Österskärslinjen vara avstängd igen?

– Nej, tågen på Österskärslinjen kommer att vända i Viggbyholm.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här byggs det flest hyresrätter i länet

Bostad ✓Hela listan – kommun för kommun ✓De bygger inga alls Närmare 9 000 bostäder har planerad byggstart i Stockholms län i år. Men det råder stora skillnader mellan kommunerna hur mycket som blir hyresrätter respektive bostadsrätter, visar en ny rapport. I...onsdag 20/6 6:50

I Djursholm – tjuvar satt utanför huset

Nyheter Tre inbrott på tre dagar Tre dagar i rad har Danderydsbor fått oönskade gäster och drabbats av inbrott. I ett av fallen upptäcks tjuvarna när målsägande kommer hem.tisdag 19/6 14:35