Visionen. Så här kan Ica komma att se ut. Foto: Wester & Elsner Arkitekter

Så går det med Täbys första Ica Maxi-butik

Det är sedan länge känt att Täby ska få sin första Ica Maxibutik. Men flera läsare har hört av sig och frågat hur det går med bygget i Arninge.

  • Publicerad 17:11, 9 okt 2018

I januari förra året skrev vi om hur Ica Maxi som ska byggas i Arninge är tänkt att bli.

– Om allting går i lås nu ska det vara öppning i slutet av 2018 eller början av 2019, sa Sören Englund, Ica-handlare på Ica Kvantum i Arninge, då.

​Men nu ser det ut som att byggstarten blir något försenad.

– Kommunen har detaljplanen ute på antagande, vi får se om det kommit in något överklagande ännu. Det hänger på det, säger Sören Englund.

– Jag tror att det blir efter nyåret. Det är lite jobbigt när man inte kan säga rakt ut när det ska bli, många frågar. Men det ligger i kommunens händer.

Oklart startdatum

Men ett bygge av Ica Maxi har trots allt tagit ett steg framåt. På senaste kommunfullmäktige, som var i måndags, togs beslut om att anta detaljplanen.

– Nu finns det en överklagandeperiod och är det ingen som överklagar så vinner den laga kraft om ett antal veckar, säger
Johan Algernon (M) stadsbyggnadsnämndens ordförande.

Ica skriver i ett mejl att de i våras trodde att detaljplanen skulle antas redan till sommaren, men att det nu alltså blivit lite senare. De kan i dagsläget inte sätta ett bestämt startdatum för bygget.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Efter snöröjningskaoset i Täby – politikerna kräver bättring

Nyheter Tusentals felanmälningar har kommit in Under denna säsong har över 2300 felanmälningar gjort på vinterväghållningen. Nu kräver styrande politiker att Peab, som sköter snöröjningen, bättrar sig.fredag 15/2 16:40

Oro på Norrortsstall efter dödlig hästsmitta

Nyheter "Det är en katastrof det som har hänt" Det dödliga hästviruset som drabbat en ridskola i Åkersberga tycks ännu inte ha spridits till grannkommunerna. Men oron är stor på många stall.fredag 15/2 16:30