Visionen. Så här kan Ica komma att se ut. Foto: Wester & Elsner Arkitekter

Så går det med Täbys första Ica Maxi-butik

Det är sedan länge känt att Täby ska få sin första Ica Maxibutik. Men flera läsare har hört av sig och frågat hur det går med bygget i Arninge.

  • Publicerad 17:11, 9 okt 2018

I januari förra året skrev vi om hur Ica Maxi som ska byggas i Arninge är tänkt att bli.

– Om allting går i lås nu ska det vara öppning i slutet av 2018 eller början av 2019, sa Sören Englund, Ica-handlare på Ica Kvantum i Arninge, då.

​Men nu ser det ut som att byggstarten blir något försenad.

– Kommunen har detaljplanen ute på antagande, vi får se om det kommit in något överklagande ännu. Det hänger på det, säger Sören Englund.

– Jag tror att det blir efter nyåret. Det är lite jobbigt när man inte kan säga rakt ut när det ska bli, många frågar. Men det ligger i kommunens händer.

Oklart startdatum

Men ett bygge av Ica Maxi har trots allt tagit ett steg framåt. På senaste kommunfullmäktige, som var i måndags, togs beslut om att anta detaljplanen.

– Nu finns det en överklagandeperiod och är det ingen som överklagar så vinner den laga kraft om ett antal veckar, säger
Johan Algernon (M) stadsbyggnadsnämndens ordförande.

Ica skriver i ett mejl att de i våras trodde att detaljplanen skulle antas redan till sommaren, men att det nu alltså blivit lite senare. De kan i dagsläget inte sätta ett bestämt startdatum för bygget.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ny jättetrottoar inkräktar på tomter

Nyheter "Möts av Ncc som tar ner grannens häck" Villaägare i Täby Kyrkby blir av med en del av tomten eftersom den ägs av kommunen – och de behöver den för att anlägga en trottoar. Men boende menar att allt skett utan någon information.tisdag 16/10 16:53

Klassiska krogen öppnar igen - fyra år efter stängning

Nyheter "Gett sig tusan på att det ska upp igen" För ungefär fyra år sedan tvingades restaurangen stänga eftersom tåget inte gick till stationen längre. Men nu ska Kårsta Del Sol att starta upp sin verksamhet igen.tisdag 16/10 16:45