Visionen. Så här kan Ica komma att se ut. Foto: Wester & Elsner Arkitekter

Så går det med Täbys första Ica Maxi-butik

Det är sedan länge känt att Täby ska få sin första Ica Maxibutik. Men flera läsare har hört av sig och frågat hur det går med bygget i Arninge.

  • Publicerad 17:11, 9 okt 2018

I januari förra året skrev vi om hur Ica Maxi som ska byggas i Arninge är tänkt att bli.

– Om allting går i lås nu ska det vara öppning i slutet av 2018 eller början av 2019, sa Sören Englund, Ica-handlare på Ica Kvantum i Arninge, då.

​Men nu ser det ut som att byggstarten blir något försenad.

– Kommunen har detaljplanen ute på antagande, vi får se om det kommit in något överklagande ännu. Det hänger på det, säger Sören Englund.

– Jag tror att det blir efter nyåret. Det är lite jobbigt när man inte kan säga rakt ut när det ska bli, många frågar. Men det ligger i kommunens händer.

Oklart startdatum

Men ett bygge av Ica Maxi har trots allt tagit ett steg framåt. På senaste kommunfullmäktige, som var i måndags, togs beslut om att anta detaljplanen.

– Nu finns det en överklagandeperiod och är det ingen som överklagar så vinner den laga kraft om ett antal veckar, säger
Johan Algernon (M) stadsbyggnadsnämndens ordförande.

Ica skriver i ett mejl att de i våras trodde att detaljplanen skulle antas redan till sommaren, men att det nu alltså blivit lite senare. De kan i dagsläget inte sätta ett bestämt startdatum för bygget.

Därför "snöar" det över hela Stockholm

Nyheter ✓Mängder av vitt ludd – här är förklaringen ✓Då maxas det enligt experten Våren har kommit till Stockholm men på marken ligger det ett vitt täcke. Här är svaret på vad det egentligen är som luddar.måndag 20/5 14:10

Norrorts äldsta kändis firar 1000 år

Nyheter Firas. Estrid hyllas med musik på Runrikets dag Många Norrortsbor har nog hört talas om henne – Estrid, den mäktiga kvinnan från vikingatiden. På Runrikets dag nu i maj firas hennes 1000-årsdag. Men hur blev hon en kändis? Vi frågar arkeologen...måndag 20/5 11:40
Stockholm Direkt