Hur gick det med förra årets önskemål? Foto: Mikael Andersson

Så gick det med förra årets önskenyheter

Vi har följt upp några av drömlöpsedlarna från i fjol. Blev det till exempel något av den asfalterade cykelvägen mellan Kallhäll och Jakobsberg?

  • Publicerad 16:26, 2 jan 2018

Foto: Mikael Andersson

Fler grönområden i Barkarbystaden – på gång

Elias Alassaf och Arig Badlisi med barnen Laura och Leonardo önskade fler grönområden i Barkarbystaden där de bor.

– Det känns som att man bara bygger som inne i city i Barkarbystaden, utan några bra grönområden, sa dem.

I detaljplanen för Barkarbystaden etapp 2 som antogs i mitten av december 2017 finns det planer för att anlägga 52 000 kvadratmeter park och naturområden för ytor för dagvattenhantering.

Foto: Mikael Andersson

Cykelväg i skogen mellan Jakan och Kallhäll – på gång

Jakobsbergsbon Lisa Landgren önskade förra året att skogsvägen mellan Jakobsberg och Kallhäll ska asfalteras så att det blir mer tillgängligt för cyklister.

2017 blev det inte så. Men någon gång mellan 2018 och 2020 ska hennes önskan bli verklighet.

– Trafikverket har byggt en gång- och cykelbro över järnvägen till Passadvägen så att man kan åka på belysta och asfalterade vägar till dess att vägen genom skogen byggs, sa Järfällas cykelsamordnare Gustaf Bergeröd i våras.

Foto: Mikael Andersson

Fler kaféer och Åhlénsbutik – hände delvis

Inför 2017 önskade sig Emmi Moses från Söderhöjden och Johanna Vega från Barkarby, en Åhlénsbutik och fler kaféer i Jakobsberg.

– Jakobsberg skulle kunna vara ett så bra ställe att träffas på om det fanns mer fik, det är verkligen en knutpunkt för alla som bor i Viksjö, Barkarby och Kallhäll.

Något Åhléns blev det inte, men däremot har ett Espresso House slagit upp portarna i Jakobsberg centrum, liksom restauranger som All Star som öppnat i Elegant Gardens gamla lokaler.

Det här vill vi i läsa om i Järfälla 2017

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Återvinningsstation nyöppnar i Barkarby

Nyheter På plats nästa vecka Barkarbybo och trött på att åka iväg för att slänga skräp? Snart är återvinningen vid stationen tillbaka.onsdag 17/10 15:32

LISTA: Här får Stockholm nya cykelvägar

Nyheter Gäller hela länet – se var satsningarna ska göras Totalt ska det byggas 150 kilometer cykelväg i Stockholm de kommande fem åren. Här är listan på vilka nya cykelbanor som prioriteras.onsdag 17/10 14:14