Matchdags. Spelare från Enskede IK och IFK Viksjö möttes i den historiska matchen. Foto: Anneli Gigg

Så gick historiska gåfotbollsmatchen

På onsdagen möttes IFK Viksjö och Enskede IK i Sveriges första gåfotbollsmatch. Dammatchen blev oavgjord och i herrmatchen kammade Enskedes herrar hem segern. "Vi får bjuda in till revansch", säger Anneli Gigg, en av IFK Viksjös ledare.

  • Publicerad 16:23, 26 sep 2018

Vi får bjuda in Enskede till våren och ta revansch

Det var i våras som träningar i gåfotboll för 55-plussare drog igång i Viksjö och Enskede, alltså fotboll där det är förbjudet att springa på plan.

Under onsdagsförmiddagen möttes de bägge klubbarna i en historisk match på Enskede IP – Sveriges första någonsin i gåfotboll. Eller två matcher, var det snarare – en för damer och en för herrar.

Den regniga morgonen sprack upp just innan matchstart och matchen mellan damerna blev oavgjord, medan Enskedes herrar slog Viksjö stort.

"Måste ha returmöte"

Men spelarna var glada över matchen, berättar IFK Viksjös kanslichef Anneli Gigg, en av ledarna för gåfotbollsträningarna.

– Vi måste ha ett returmöte, vi får bjuda in Enskede till våren och ta revansch! Det är också andra föreningar som håller på att starta upp träningar på plats, så det kanske blir flera matcher framöver. Det har varit tal om en inomhuscup, berättar Anneli Gigg.

Stockholmsidrotten, som är en av initiativtagarna till gåfotbollen, var på plats och intervjuade spelarna efter matchen.

– Det var väldigt inspirerande och härligt, och det kändes verkligen att det var match, nu var vi extra laddade, sa Viksjöspelaren Siv Brännmark till Stockholmsidrotten.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

Nu får SL:s biljettkontrollanter kroppskameror

Nyheter På fredag inleds ett första försök Nu utrustas även SL:s biljettkontrollanter med kroppsburna kameror. Syftet är, enligt SL, att minska hot och våldssituationer – men även ha tydliga bevis vid överklaganden.måndag 19/11 20:10

Nya sporten: Slåss med lasersvärd

Nyheter SE FILMEN: Dueller i en gymnastikhall långt, långt borta... Hört talas om ludosport? Antagligen inte. Sporten där man slåss med ljussablar som lyser och låter har bara drygt 50 utövare i Stockholm – men bland dem är passionen för ljussvärdsfäktningen stor.fredag 16/11 11:45