Tar ton. "Att sjunga tillsammans är en styrka", säger körledaren Helén Grahn, som är både pedagog och musiker. Foto: Tomas Lauffs/Marika Lingmerth

Så hanterar Brommas senaste kör pandemin

Körsång har inte varit det enklaste att syssla med under coronapandemin. När Bromma församling i somras startade en ny kör skedde det därför helt digitalt.

  • Publicerad 15:51, 14 aug 2020

Jag tror att sång är någon slags urkraft.

Det var i somras som kören Bromma Bliss startade upp sin verksamhet. Men att dra igång en ny kör under en pandemi var inte helt enkelt. Församlingen, med körledaren Helén Grahn i spetsen, ville starta upp verksamheten ändå – så de flyttade repetitionerna online.

– Jag tror att folk längtar efter att sjunga. Så vi hittade ett koncept där man övar via en app. Där finns låtarna, så kan man öva hemifrån med bara en stämma, med komp eller med andra stämmor, säger Helén Grahn.

Bromma Bliss är en kör som skiljer sig lite från församlingens andra körer. Fokus ligger på pop och gospel, och alla är välkomna att vara med oavsett erfarenhet och förmåga.

– Jag tror att sång är någon slags urkraft som alla behöver ha tillgång till. Bromma Bliss är en kör där det ska vara lätt för de som kanske aldrig sjungit med andra förut att ta steget och vara med, säger Helén Grahn.

Ses utomhus

Målet är att repetitioner och konserter någon gång ska flyttas ut i den verkliga världen, även om det i dagsläget är svårt att veta exakt när det kan ske. Däremot är en första träff planerad utomhus i höst vid Klockargården bakom Bromma kyrka.

– Vi får träffas då och helt enkelt testa om det gått att öva hemma. Det är några som gått med som vi inte träffat, känner eller vet om. Det känns jättespännande och jag ser fram emot att se vilka vi är som vill vara med i Bromma Bliss, säger Helén Grahn.

Vill du vara med i Bromma Bliss?

Repetitioner sker via appen "We Are Voice".

Skapa ett konto på appen, sök efter "Bromma Bliss" bland grupper och gå med.

När din ansökan godkänts får du tillgång till låtarna.

Medlemsskapet är gratis, men medlemsskap i studieförbundet Sensus krävs för registrering i appen.

Visa merVisa mindre