Bostäder. Svedmyra, en del av Farsta. Foto: Sacharias Källdén

Så har priserna på bostadsrätter ökat

Farsta-Vantör är den stadsdel i Stockholm där priserna på bostadsrätter ökat mest de senaste tio åren. 112 procent har priserna gått upp, visar en kartläggning som Länsförsäkringar Fastighetsförmedling gjort med siffror från Svensk Mäklarstatistik.

  • Publicerad 11:56, 26 feb 2020

– Historiskt låga räntor och en växande bostadsbrist har bidragit till stora prisökningar i Stockholm det senaste decenniet, konstaterar Emma Holst, fastighetsmäklare på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling, i ett pressmeddelande.

Farsta-Vantör är ett av de billigaste områdena i Stockholm att köpa bostad i, med ett kvadratmeterpris på 44 719 kronor. Det att jämföra med 95 266 kronor per kvadratmeter i Vasastan, Stockholms dyraste område.

– Höga bostadsrättspriser i innerstaden gör att efterfrågan ökar på lägenheter i områden utanför stadskärnan, där det är möjligt att få mer boyta för pengarna. De stadsdelar där priserna ökat mest har jämförelsevis låga priser och bra förbindelser till Stockholm city, säger Holst.

Den genomsnittliga ökningen för hela Stockholm stad är 77 procent.

Experter: Därför säljer funkis och sekelskifte

Grönt ljus för 166 studentlyor i Björkhagen

Nyheter Lång process Nu, sex år efter att detaljplanen skickades på samråd första gången, kan Söderorts nya studentbostäder börja byggas. Närmare bestämt i Björkhagen.fredag 3/4 9:11

AIK bandy flyttar till Söderort

Sport Satsar på guld med två nyförvärv i världsklass Under säsongen har AIK bandy haft problem på sin hemmaplan Bergshamra IP. Nu står det klart med en ny lösning som innebär flytt till helt nya hallen på Gubbgängens IP. Samtidigt har klubben lyckats...torsdag 2/4 13:54