Nöjda. Arvin, Elton, Mathilda och Maxima är efter några dagar fortfarande positiva till promenaderna. Foto: Kevin Wedin

Så här säger barnen efter Djursholmsskolans nya inslag

Danderyds Nyheter följde med elever på Elevverket under deras promenad på onsdagsmorgonen – ett nytt inslag i barnens schema.

  • Publicerad 11:25, 21 mar 2018

Det var i måndags som skolan Elevverket i Djursholm anordnade något nytt för alla skolans elever. Då började de nämligen promenera varje morgon efter den första lektionen istället för att ha "vanlig" rast.

Under onsdagens promenad hängde även Danderyds Nyheter med på den cirka en och en halv kilometer långa promenaden.

– Jag tycker det här är jättebra, man får motionera och få frisk luft, säger 9-åriga Mathilda Löf.

– Man får mer kvalitetstid tillsammans med en kompis, sen är det också kul att hela skolan gör det här tillsammans, säger Maxima de Château, som går i tvåan.

Led. I ett samlat led går alla skolans elever numera varje dag. Foto: Kevin Wedin

Får en promenadkompis

Alla elever, från förskoleklass till årskurs fyra, inklusive all personal går tillsammans i led en sträcka som tar ungefär 20 minuter att gå. Innan promenaden lottas det även vilken klasskompis man får som promenadkompis för dagen.

– Jag hoppas vi fortsätter med det här, men jag skulle vilja att vi gick mer i skogen, men det kanske blir sen. Det som också är bra är att man efter att ha motionerat blir mer hungrig och då kanske fler slänger mindre mat på lunchen, säger Mathilda.

– Nu börjar det nästan bli varmt ute så nu är det skönt, säger eleven Elton Rönnberg.

Bättre. Även skolans äldre elever, här Agnes och Tilde, tycker promenaderna är bättre än "vanlig" rast. Foto: Kevin Wedin

Istället för att inte göra något konstruktivt under rasterna så är även två av skolan äldre elever positiva till införandet av dagliga promenader.

– Det blir liksom inget tjafs om vem som ska gå med vem eftersom det lottas. Sen brukar vi oftast bara vara inne på rasterna, säger Tilde Lindberg, som går i fyran.

– Man slösar lätt bort tiden, då är det bättre att som nu, komma ut och få frisk luft, tillägger klasskompisen Agnes Rönnlund.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Flera trafikolyckor senaste dygnet i Täby

Nyheter "Anpassa hastigheten och kör tidigare" Senaste dygnet skedde flera olyckor på vägarna i Täby. En person fördes till sjukhus efter en krock i Arninge. "Många har för höga hastigheter med tanke på underlaget" säger polisen.onsdag 16/1 11:08

15-åring gripen efter rån i Täby

Nyheter "Tack vare deras bild kunde vi gripa honom" Efter ett försök till rån och ett fullbordat rån i Täby kunde polisen i går gripa gärningsmannen – en femtonårig pojke från Danderyd.tisdag 15/1 15:18