Det är så här Östberga ska skrivas. Foto: Sacharias Källdén

Så här ska Östberga skrivas på rätt sätt

Har ditt område inget eget typsnitt? Inte? Dåligt. Det har nämligen Östberga. Självklart är det designat av barn från området.

  • Publicerad 12:42, 27 okt 2017

Östberga har fått ett helt eget typsnitt, designat av ett gäng barn från området. Det är Rula, Nima, Mohammed, Riccardo, Klara, Fabian, Masa, Bo, Amin och Ali från Östberga fritidsgård som har filat på stilen och tillslut enats om hur Östberga ska skrivas.
 
De har fått hjälp av typsnittsdesignern Göran Söderström och formgivaren Daniela Juvall och det är en del av Stadsmuseets arbete på plats i Östberga under 2017. Stadsmuseet dokumenterar vardagslivet i Östberga och samlar in berättelser om liv och livsvillkor.

Nu sätts fokus på Östberga - blir utställning nästa år

Typsnittet visades upp första gången på utställningen ”Östberga, Östberga – Människorna, händelserna och historien”, som ordnas av Stadsmuseet och visas på Östberga fritidsgård till 11 november och på Stadsmuseet Slussen hösten 2018.
 
Typsnittet kan laddas ner till din egen dator på www.östbergatype.se.

Nu får Östberga mer kultur till unga - och nästa år flyttar Stadsmuseet till området

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här är fritidshusen i Stockholm alla vill ha

Nyheter LISTA: Tio populäraste objekten i länet just nu Sjötomt, klassiska röda stugor och prisvärt. Det är vad som lockar mest när vi letar sommarstuga i Stockholms län, visar siffror från Hemnet. Och vissa områden är extra heta just nu.lördag 26/5 9:00

Rappare hyllar sitt gamla Skarpnäck

Nyheter Hör låten av svensk hiphops första transperson Hon har kallats för svensk hiphops första transperson. Och hon vill krossa machoidealen med sin rap. Nu släpper Hökisbon Mandy Rich en låt som hyllar hennes barndoms förort: Skarpnäck, som det var...fredag 25/5 16:15