Så här ska Stockholms blommor se ut i år

Då var det äntligen dags för staden att få färg – och smak. På torsdagen planterades de första vårblommorna på Odenplan.

  • Publicerad 14:59, 19 apr 2018

Det här är ju en cementplatta, så att få all den här färgen är otroligt.

Stadens blomsterprogram går ut på att plantera 200 000 lökar och plantor på 200 centrala platser runtom i Stockholm. I år är inspirationen hämtad från den franska barocken. Med färgerna orange, vinrött och blått är tanken att folk inte bara ska kunna titta på blommorna, utan även ta sig en smakbit och inspireras till egna balkongodlingar.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

På torsdagen tog trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP) första spadtaget med ena handen och en kruka dill i andra.

– Jag tycker det är extra roligt med blandningen nytta och nöje. Här mixas tulpaner med gräslök, och det ska komma fler ätbara saker på andra platser. Som jag förstått det är inte tanken att stockholmarna ska gå och äta upp alltihopa till midsommarsillen, men om man smakar på det så är det inget farligt utan kan vara en del av upplevelsen av staden.

Någon som reagerade på den nytillkomna färgklicken utanför tunnelbanan var Lotta Egmar.

– Fantastiskt! Underbara färger. Det ligger ju lite i tiden det här med urban odling. Det här är ju en cementplatta, så att få all den här färgen är otroligt. Det enda jag tänker på är om några överförfriskade går och kissar här på kvällen. Vi får skölja av noga innan vi smakar, säger hon.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Temat på plantorna byts ut när årstiden förändras och planteringarna sker på platser nära kollektivtrafik och där mycket folk är i rörelse. På Valborg ska allt vara klart.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

SL om skyltkaoset i tunnelbanan

Nyheter Alla tavlor har visat fel – sen lunchtid Det tekniska felet på SL:s skyltsystem har förbryllat eftermiddagsresenärerna i Stockholm.måndag 20/8 16:49

Förvåningen: Här är SL:s "nya" röda linje

Nyheter Linje 14 får ny sträckning – ibland Vanligtvis går linje 13 mellan Ropsten och Norsborg. Men nu har tåg mot Telefonplan, tillhörande linje 14, börjat dyka upp vid Karlaplan. Vad händer?måndag 20/8 16:12