Följ med. Ica-handlaren Björn Bergquist ser till att alla i personalen får följa med på årets julfest. Foto: Kevin Wedin

Så hyllar matbutiken i Täby sin personal

Ica i Täby Kyrkby vill att alla ska kunna hänga med på årets julfest. Därför har de beslutat sig för att stänga ner butiken tidigare.

  • Publicerad 20:31, 11 dec 2017

"Vi vill visa vår uppskattning till vår underbara personal! Tisdag 12/12 kommer vi stänga butiken kl. 19.00 så att alla som arbetar hos oss kan följa med på julbord" står det på en skylt utanför Ica i Täby Kyrkby.

– Det för att alla ska kunna hänga med, annars måste några stanna kvar och jobba. Det är väl mer det, att alla ska kunna få sin uppskattning, att vi ska kunna göra något tillsammans. Det är svårt att få ihop när vi har öppet så mycket, vi jobbar inte kontorstider direkt, säger Björn Bergquist, Ica-handlare sedan 17 år tillbaka.

Nu blir det julbord på Nygårds värdshus i Täby Kyrkby för hela personalstyrkan.

Att stänga ner butiken för att göra något ihop med personalen har hänt någon gång tidigare, men för många år sedan.

– Ja, för länge länge sen har vi gjort det, säger Björn Bergquist.

Vad tror du kunderna säger?

– Vi får se vad de säger. Vad vi sett på Facebook är de enbart positiva. Men det är väl de som kanske inte sett något och som kanske dyker upp och så är det stängt. Det är väl baksidan. Men vi har skyltat utanför sedan i fredags.

Förlorar ni mycket pengar på det här?

– Det får vi se. Vi tappar lite omsättning, men det är svårt att säga om kunderna kan planera att komma tidigare eller dagen efter. Framför allt sista timmen är inte så jättemycket kunder i vanliga fall heller, säger Bergquist.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Förslaget: Byt namn på lokalpolisområde Täby

Nyheter "Ska attrahera samtliga kommuner" Både polisen och Vallentuna kommun ställer sig positiva till ett namnbyte av lokalpolisområde Täby. "Vår ambition är att namnet ska attrahera samtliga kommuner", säger polisen Per Åkermark.tisdag 22/1 16:35

Dörrar på Roslagsbanan avstängda

Nyheter Ställer till problem för barnvagnar och rullstolsburna SL har tekniska problem med Roslagsbanans mittendörrar, som inte fungerar. Något som ställer till det för de resenärer som behöver använda sig av ingången i markplan.tisdag 22/1 11:19