Följ med. Ica-handlaren Björn Bergquist ser till att alla i personalen får följa med på årets julfest. Foto: Kevin Wedin

Så hyllar matbutiken i Täby sin personal

Ica i Täby Kyrkby vill att alla ska kunna hänga med på årets julfest. Därför har de beslutat sig för att stänga ner butiken tidigare.

  • Publicerad 20:31, 11 dec 2017

"Vi vill visa vår uppskattning till vår underbara personal! Tisdag 12/12 kommer vi stänga butiken kl. 19.00 så att alla som arbetar hos oss kan följa med på julbord" står det på en skylt utanför Ica i Täby Kyrkby.

– Det för att alla ska kunna hänga med, annars måste några stanna kvar och jobba. Det är väl mer det, att alla ska kunna få sin uppskattning, att vi ska kunna göra något tillsammans. Det är svårt att få ihop när vi har öppet så mycket, vi jobbar inte kontorstider direkt, säger Björn Bergquist, Ica-handlare sedan 17 år tillbaka.

Nu blir det julbord på Nygårds värdshus i Täby Kyrkby för hela personalstyrkan.

Att stänga ner butiken för att göra något ihop med personalen har hänt någon gång tidigare, men för många år sedan.

– Ja, för länge länge sen har vi gjort det, säger Björn Bergquist.

Vad tror du kunderna säger?

– Vi får se vad de säger. Vad vi sett på Facebook är de enbart positiva. Men det är väl de som kanske inte sett något och som kanske dyker upp och så är det stängt. Det är väl baksidan. Men vi har skyltat utanför sedan i fredags.

Förlorar ni mycket pengar på det här?

– Det får vi se. Vi tappar lite omsättning, men det är svårt att säga om kunderna kan planera att komma tidigare eller dagen efter. Framför allt sista timmen är inte så jättemycket kunder i vanliga fall heller, säger Bergquist.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Kom till ”Sveriges bästa kommun” som nioåring

Nyheter Inför valet 2018: "Fem mandat är målet" Under sju veckor träffar vi affischnamnen för respektive parti i kommunfullmäktige i Danderyd. Vi bad politikern själv välja plats. Den här veckan träffar vi Carolin Robson (MP) på hennes nyfixade...fredag 6/7 12:15

Stort pådrag i Enebyberg – helikopter och fyra polisbilar

Nyheter Fick larm 23.50 En helikopter och fyra polisbilar åkte under natten på ett inbrottslarm i Enebyberg. Trots stort pådrag lyckades man inte få tag i gärningspersonen.fredag 6/7 10:52

Vi är stockholm