Stadslikt. I flera av de planerade husen föreslås bottenvåningar med plats för butiker och service. Foto: Kirsh+Dereka

Så kan Bredängs nya stadsdel se ut

Odlingar på taken, kvarter som påminner om innerstan och nya skolor. Planeringen av nya stadsdelen Mälaräng har tagit flera steg framåt – nu är sista chansen att tycka till här.

  • Publicerad 15:00, 7 maj 2018

1100 nya bostäder, två nya förskolor och och grundskola med plats för 900 elever. Det är visionen för den nya stadsdelen Mälaräng, som planeras mellan Bredäng och Mälarhöjden, där den stora trafikplats Bredäng nu är.

I de tidiga skisser som tagits fram syns kvarter med innerstadsfeeling, byggnader på mellan fyra och åtta våningar och butikslokaler i bottenvåningarna. På vissa av taken föreslås terrasser och växthus och en ny park planeras vid Slättens gård.

De nya bostäderna planeras bli dels bostadsrätter, dels ungdomshus och hyresrätter i prispressade ”Stockholmshus”.

Planerna har varit ute på samråd och omarbetats något. Bland annat är ytterligare en förskola en nykomling i planerna och staden ska titta mer på om det regionala cykelstråket (vars föreslagna dragning fick cyklister att rasa) går att dras om längs Eksätravägen i stället.

Förslaget går att titta på på Medborgarkontoret i Skärholmen och fram till den 23 maj går det att tycka till om det nya förslaget.

Skola. Vid Slättgårdsvägen planeras en ny grundskola för 900 elever. Foto: illustration: Tengbom

Fasaden från Slättgårdsvägen. Foto: Joliark

Bottenvåningar med butiker och cykelrum föreslås. Foto: Joliark

Torg. Den nya bebyggelsen mot Bredängsvägen inspireras av den ”klassiska stenstaden” och ska bilda ett torg och en entré till Mälaräng. Foto: Illustration: Vera Arkitekter

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.