Personliga tränaren Jenny Wigren peppar Sofia Söderberg under en övning. Foto: Jonas Sylvén

Så klarar du nyårslöftet

Snart är vi många som avlägger nyårslöfte om att träna mer år 2017. Jenny Wigren är personlig tränare och ger sina bästa tips för att lyckas.

  • Publicerad 16:28, 27 dec 2016

I början av januari varje år märker Jenny Wigren, som driver träningscentret Magasinet i Enköping, att många vill komma igång med träningen.

– Det är många som känner känslan av nystart. Man får chansen att börja om, säger Jenny Wigren.

På hennes gym brukar träningsruschen hålla i sig i ungefär två månader. I början av mars är det många som tröttnar och lägger träningsskorna på hyllan.

Enligt Jenny Wigren finns det flera knep för att hålla i träningen:

– Sätt upp realistiska och konkreta mål! Och gå inte ut för hårt, börja till exempel med att träna två gånger i veckan.

Det är även viktigt att hitta en tid som passar och att underlätta för sig själv.

– Välj ett gym som ligger nära där du bor eller jobbar. Har du barn - välj en anläggning som erbjuder barnpassning.

Att arbeta in en rutin tar ungefär sex veckor, efter den tiden packar man träningsväskan nästan automatiskt, menar PT:n.

För att ta sig igenom de första sex veckorna finns egentligen bara ett sätt:

– Man får tänka "Just do it". Det är inte alltid skitkul, men träna är ett måste. Ungefär som att betala räkningar, säger Jenny Wigren.

– Alla behöver träna. Vi är gjorda för att röra på oss, säger Jenny Wigren.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Leva i nuet

En artikel ur Sommar E18 Många drömmer om att färdas fram på hästryggen ut i naturen och över blomstrande ängar. På Ridkraft i Övergran kan man i sommar prova på just detta, antingen i grupp eller enskilt.måndag 18/6 11:35

Beside the Bridge vinnare i P4

Senast föll man på folkets röster. Nu var det dessa som tog Beside the Bridge till seger i musiktävlingen P4 Nästa. – Det hade vi inte riktigt förväntat oss, säger sångaren, Joel Chew.måndag 18/6 11:10

Senaste numret

Bålstabladet