Obs, bilden är en genrebild och har inget att göra med vargen som har synts i Vallentuna. Foto: Mostphotos

Så kommer vargjakten gå till: har två specialtränade hundar

Skyddsjakten på den varg som härjat i Vallentuna får ske dygnet runt och använda andra metoder än vid vanlig jakt. Folk har även kontaktat länsstyrelsen och sagt vad de tycker om jakten.

  • Publicerad 16:38, 21 sep 2017

Skyddsjakten efter en varg inom Norrtälje och Vallentuna kommun började igår med att beslutet togs av länsstyrelsen, men hur lång tid det kommer att ta innan vargen skjuts är svårt att säga menar kommunikationschefen på länsstyrelsen, Jonas Johansson.

– Vi har ett kompetent team som kommer utföra skyddsjakten samt två specialtränade hundar för spårning, säger han.

"Från dag till dag..."

En jaktledare har utsetts och ansvarar för att sätta ihop ett team av jägare och informera dem om skyddsjaktens metoder, gränsförhållanden och övriga regler och lagstiftning som gäller.

– Jaktledaren bestämmer från dag till dag hur jakten ska gå till, säger Jonas Johansson.

Skyddsjaktens vilkor har utökade metoder än vad som gäller vid vanlig jakt. Det handlar bland annat om användandet av motordrivna fordon och att skyddsjakten får ske under hela dygnet.

Ros och ris

Förutom att skyddsjakten har väckt debatt i sociala medier med både folk som varit positiva och motståndare som uttalats sig, har även länsstyrelsen mottagit privatpersoners reaktioner.

– Inga direkta hot har anmälts, men folk har kontaktat oss och sagt vad de tycker om saken, säger Jonas Johansson.

Vallentunafotograf kan vinna VM-guld i bröllopsfoto

Nyheter Tävlar med bild tagen med drönare Efter ett SM-guld är det nu dags för John Hellström att ta sig an nästa stora utmaning: VM-finalen i fotografi. I förra veckan blev det klart att han är en av de tio bästa bröllopsfotograferna i...måndag 27/1 12:10

Återkommande skadegörelse av bäverdämmet

Nyheter "Vi ska sätta upp en skylt" Bäverdämmet vid Efraimsbergsvägen och Löttingevägen har förstörts igen. Nu sätter kommunen in åtgärder i form av information.måndag 27/1 11:35
Stockholm Direkt